Ung Reporter

Andreas Axelsson i Alsensjöns snöskoterklubb ser fram emot familjedagen den 19 mars.

Snöskoterklubb ordnar familjedag på Alsensjön

ALSEN (JT) Den 19 mars blir det familjedag på Alsensjön. Det är Alsensjöns snöskoterklubb som anordnar den tillsammans med Fria Skog. Den äger rum i viken vid Glösa, med olika tävlingar och aktiviteter för både vuxna och barn. Det går att åka bil, skoter och skidor dit.

Publicerad

Det kommer att hållas pimpeltävling i två klasser, en för vuxna och en för barn. Det kommer även finnas ett skidspår på 200 meter för barnen och alla barn som åker ett varv får ett pris. Det kommer att serveras hamburgare, korv och fika.

Andreas Axelsson, 46 år, är sekreterare för Alsensjöns snöskoterklubb sedan tio år tillbaka. Han är förstås med och arrangerar den här dagen. Andreas säger att Alsenssjöns snöskoterklubb har ett ganska stort distrikt som sträcker sig över hela Alsen socken och Näskott socken. Det är sammanlagt cirka 40 mil skoterled som Alsensjöns Snöskoterklubb sköter om.

– Utöver familjedagen har vi andra aktiviteter som att skoterutflykter till Agdas Café i Mattmar, Åkersjön, Jänsmässholmen eller Bydalen. Vi brukar också arrangera friluftsgudstjänst i samband med kyrka, då vi brukar åka till Rönnåsens Fäbodar. Där steker vi också kolbullar och dricker kaffe. Vi har även arbetsdagar då vi sköter om skoterlederna: vi röjer undan, bygger broar och fixar skyltar. Sedan brukar vi även arrangera någon grillafton och liknande.

I Alsensjöns snöskoterklubb är det cirka 250 medlemmar. Men Andreas förklarar att de är i behov av fler medlemmar. Det är många som brukar lederna men inte betalar något medlemskap. Det gör det svårt för klubben att sköta om och hålla lederna i bra skick, särskilt med bränslepriserna just nu.

Andreas ska vara funktionär på familjedagen och möjligtvis också speaker. Han har varit med och arrangerat dagen tidigare. Hans bästa minne från familjedagen var nog år 2010, då det var mycket folk, strålande sol och mycket fiske.

Powered by Labrador CMS