En scen ur musikalen ”Rädda Almåsa Alpin” som framfördes av niondeklassarna på Änge skola.

Niorna på Änge skola vill Rädda Almåsa med sin musikal

ÄNGE (JT) På torsdagseftermiddagen var det dags för den andra föreställningen av tre av musikalen ”Rädda Almåsa Alpin” på Änge skola. Niorna har repeterat sedan i höstas och det är en rolig och fartfylld föreställning med allvar i botten.

Publicerad

Syftet med och utgångspunkten för musikalen är att rädda Almåsa, den omtyckta och tidigare välbesökta slalombacken (med många både nationella och internationella evenemang) i Offerdal. 

Eleverna berättar i inledningen av musikalen att de har följt alla turer i lokalmedia, och alla vändningar inom politiken, och förhoppningarna bland eleverna att backen kommer att räddas är tydliga under hela musikalens gång. Kortfattat sålde de dåvarande ägarna slalombacken, och sedan dess har offerdalsborna kämpat för att få kommunen att köpa backen.

Upprop att föräldrarna kan stå för driften av slalombacken har gjorts och kommunen ser över olika bud och kommer att ta ett slutgiltigt beslut inom den närmsta tiden. Eleverna vill på deras sätt visa hur mycket backen betyder för dem och musikalen visar verkligen det. 

Få tillgång till alla artiklar på Jamtlandstidning.se

Som prenumerant får du obegränsad tillgång till e-tidningen samt nyheter om stort och smått som sker i din närhet.

Du får nyheter som berör dig och din vardag.

När du prenumererar stöder du också utvecklingen av vår tidning och gör att vi kan fortsätta att bevaka din bygd och se till att du nås av erbjudanden från dina lokala företag.

ack för att du prenumererar på Jämtlands Tidning.

Support

Behöver du hjälp att logga in?
Har du frågor?
Ring eller mejla oss så hjälper vi dig!
063-14 58 32
prenumeration@jamtlandstidning.se

Jämtlands Tidning Digital 1 mån

55 kr

Köp nu

24 timmar digitalt för 15 kr.

15 kr

Köp nu

Powered by Labrador CMS