Robert Uitto har valt att lämna ordförandeskapet för ABF där också organisationens ombudsman Eva Malm sjukskrivit sig. Foto Östersundshem

Turbulens inom ABF: Uitto lämnade styrelsen

LÄNET (JT) Några månader efter att Robert Uitto i april valdes till ordförande för ABF i Jämtland/Härjedalen har han valt att lämna uppdraget.

Publicerad

ABF:s organisation består av ett distrikt som omfattar två avdelningar, Jämtland/Härjedalen, samt Bräcke som är en egen juridisk avdelning. Styrelsen är en kombination av ledamöter både från distriktet och avdelningarna.

Den senaste tiden har enligt uppgift verksamheten präglats av stark turbulens där PRO:s ledamot Hans- Ola Berglund vid det senaste årsmötet nekades att presentera en kandidat till styrelsen, där ombudsmannen Eva Malm valt att sjukskriva sig och där enligt JT:s uppgiftslämnare, styrelsen bryter mot både årsmötesregler och ABF:s stadgar

Under det senaste året har Hans-Ola Berglund varit ledamot i den valberedning som ska bestå av fem ledamöter men som endast bestått av förutom Hans-Ola Berglund, Socialdemokraterna Stefan Fax och Kent Wassdal.

Få tillgång till alla artiklar på Jamtlandstidning.se

Som prenumerant får du obegränsad tillgång till e-tidningen samt nyheter om stort och smått som sker i din närhet.

Du får nyheter som berör dig och din vardag.

När du prenumererar stöder du också utvecklingen av vår tidning och gör att vi kan fortsätta att bevaka din bygd och se till att du nås av erbjudanden från dina lokala företag.

ack för att du prenumererar på Jämtlands Tidning.

Support

Behöver du hjälp att logga in?
Har du frågor?
Ring eller mejla oss så hjälper vi dig!
063-14 58 32
prenumeration@jamtlandstidning.se

Jämtlands Tidning Digital 1 mån

55 kr

Köp nu

24 timmar digitalt för 15 kr.

15 kr

Köp nu

Powered by Labrador CMS