Ola Kereby, arbetsförmedlingschef Jämtland/Härjedalen kan inte uttala sig om incidenterna där handläggaren inte rapporterade Tord Jönssons aktivitet till a-kassan. – Skulle vi på myndigheten begå fel i vår handläggning finns det möjlighet för varje arbetssökande att begära omprövning av dessa beslut, säger Ola.

Arbetsförmedlingen ser inget konstigt i hanteringen av Tord

GÄDDEDE (JT) Tord Jönsson var tvungen att söka jobb varje vecka trots att han gick bussutbildning, fick busskörkortet i maj, var timanställd och väntade på en fast anställning som skulle börja under hösten. Han blev lovad av sin handläggare att inte behöva söka jobb, men handläggaren rapporterade inte detta till A-kassan som straffade Tord med indragen ersättning. JT ställde några frågor till Ola Kereby, arbetsförmedlingschef Jämtland/Härjedalen.

Publicerad

Arbetsförmedlingen missade att rapportera in överenskommelsen Tord hade med sin handläggare, med följden att Tord blev straffad med utebliven ersättning. Hur kunde det gå till?

– Jag har inte har insyn i ärendet och kan inte kommentera enskilda fall. Men skulle vi på myndigheten begå fel i vår handläggning finns det möjlighet för varje arbetssökande att begära omprövning av dessa beslut.

Är det inte slöseri med både arbetsgivarnas och den enskildes tid att skicka/läsa igenom massa cv:n från någon som redan har ett jobb?

Få tillgång till alla artiklar på Jamtlandstidning.se

Som prenumerant får du obegränsad tillgång till e-tidningen samt nyheter om stort och smått som sker i din närhet.

Du får nyheter som berör dig och din vardag.

När du prenumererar stöder du också utvecklingen av vår tidning och gör att vi kan fortsätta att bevaka din bygd och se till att du nås av erbjudanden från dina lokala företag.

ack för att du prenumererar på Jämtlands Tidning.

Support

Behöver du hjälp att logga in?
Har du frågor?
Ring eller mejla oss så hjälper vi dig!
063-14 58 32
prenumeration@jamtlandstidning.se

Jämtlands Tidning Digital 1 mån

55 kr

Köp nu

24 timmar digitalt för 15 kr.

15 kr

Köp nu

Powered by Labrador CMS