Försvarsanläggningen Skanesen Klintaberg kan komma att hållas stängd på grund av personalbrist.

Osäkert om Skansen Klintaberg kan ha öppet i sommar – söker personal

VALSJÖBYN (JT) Sedan sommaren 2011 har försvarsanläggningen från det andra världskriget varit öppen sommartid för besökare. Örjan Sedin har varit initiativtagare och guide, men är av hälsoskäl förhindrad samtidigt som någon ersättare varit svår att få tag på.
– Ambitionen är att hålla Klintaberg öppet i sommar, säger han.

Publicerad

Det var till sommaren 2011 som Klintaberg öppnade som pedagogiskt genomtänkt besöksanläggning. För sina insatser blev Örjan Sedin året därpå belönad med kulturpriset av Krokoms kommun. Skansen Klintaberg är en av landets få intakta befästningar från det andra världskriget och uppfördes 1943-44 som en punkt av flera i området. Bakgrunden var den tyska invasionen av Norge 1940 och skansen fick sitt namn efter majoren Magnus Wilhelm af Klinteberg som kom på idén till den.

Här finns två stora bergskyddsrum nedsprängda cirka 10 meter under markytan, två kanongarage, mindre skyddsrum samt förbindelsegångar och värn. Sommaren 2020 höll Skansen Klintaberg stängt på grund av pandemin och 2021 var Örjan Sedin tvungen att ställa in på grund av att han själv av hälsoskäl inte kunde arbeta som guide. Samma sak hotar nu verksamheten inför sommaren 2022.

Hur blir det med Skansen Klintaberg i sommar?

– Jag vet inte det vid det här laget. Jag gör mitt yttersta för att hitta folk, men själv är jag inte kapabel, svarar Örjan Sedin. -Tyvärr har jag inte lyckats hitta någon som skulle kunna bli ett ämne till någon som kan ta över efter mig, fortsätter han.

Vad är det för typ av person du söker?

Få tillgång till alla artiklar på Jamtlandstidning.se

Som prenumerant får du obegränsad tillgång till e-tidningen samt nyheter om stort och smått som sker i din närhet.

Du får nyheter som berör dig och din vardag.

När du prenumererar stöder du också utvecklingen av vår tidning och gör att vi kan fortsätta att bevaka din bygd och se till att du nås av erbjudanden från dina lokala företag.

ack för att du prenumererar på Jämtlands Tidning.

Support

Behöver du hjälp att logga in?
Har du frågor?
Ring eller mejla oss så hjälper vi dig!
063-14 58 32
prenumeration@jamtlandstidning.se

Jämtlands Tidning Digital 1 mån

55 kr

Köp nu

24 timmar digitalt för 15 kr.

15 kr

Köp nu

Powered by Labrador CMS