Ronja Persson från Gäddede med hunden King.

Vov – nu är Amundsen race i gång

STRÖMSUND (JT) På fredagen startade Amundsen Race i Strömsund, slädhundsracet med två olika distanser, 18 mil och 35 mil. I startområdet stod många förväntansfulla slädhundsförare med sina ekipage.

Publicerad

Redan 2008 arrangerades det första racet, då gick sträckan mellan Östersund och Röros. Under pandemin var det uppehåll, men 2023 var Amundsen race igång igen. Redo för start i årets race är Ronja Persson från Gäddede, som tävlar med sina Alaskan huskys. Det är fullt av ekipage med ivriga hundar omkring henne. 

– Det ska bli kul, det är tredje året jag åker det här racet. Det känns som en familjär tävling och på hemmaplan dessutom. Jag kom på tredjeplats sist, säger hon, medan hon klappar hunden King. 

Edmond Schuemacher är tävlingsledare under dagen, och han berättar att man kan åka antingen 18 mil eller 35 mil. Det är 45 ekipage som har anmält sig, från 17 olika länder. 

Få tillgång till alla artiklar på Jamtlandstidning.se

Som prenumerant får du obegränsad tillgång till e-tidningen samt nyheter om stort och smått som sker i din närhet.

Du får nyheter som berör dig och din vardag.

När du prenumererar stöder du också utvecklingen av vår tidning och gör att vi kan fortsätta att bevaka din bygd och se till att du nås av erbjudanden från dina lokala företag.

ack för att du prenumererar på Jämtlands Tidning.

Support

Behöver du hjälp att logga in?
Har du frågor?
Ring eller mejla oss så hjälper vi dig!
063-14 58 32
prenumeration@jamtlandstidning.se

Jämtlands Tidning Digital 1 mån

55 kr

Köp nu

24 timmar digitalt för 15 kr.

15 kr

Köp nu

Powered by Labrador CMS