De lärde känna varandra i Umeå för 55 år sedan. När travveckan i Hoting arrangeras åker Anders Lindqvist upp från Frankrike för att hjälpa vännen Sven-Olof Lindman och för att umgås med honom och andra traventusiaster.

Vännerna bakom Hotingtravet: "Man säger inte nej till en kompis"

HOTING (JT)En av dem är Hotingtravets starke man – den andre är en av Sveriges mest framgångsrika travtränare. Under travveckan i Hoting samarbetar och umgås vännerna Sven-Olof Lindman och Anders Lindqvist. – Man säger inte nej till en kompis, säger Anders Lindqvist.

Publicerad

De lärde känna varandra i Umeå för 55 år sedan när Sven-Olof Lindman pluggade på universitet och träffade på Anders Lindqvist på travet. Sven-Olof Lindman var redan då involverad i Hotingtravet, som två år tidigare hade börjat köra tävlingar på land. 

För några år sedan vände han sig till vännen Anders Lindqvist, som under många år drev en stor och framgångsrik travtränarrörelse först i Sverige innan han flyttade till Frankrike, och frågade om han ville hjälpa till som konferencier under travveckan i Hoting. 

– Han frågade mig för länge sedan när Leif “Loket” Olsson skulle trappa ner. Tidigare var det svårt för mig att hjälpa till då jag drev en ganska stor rörelse. Jag har också varit sjuk i omgångar. Men nu är jag tillräckligt frisk för att orka. Det här kräver sin man, säger Anders Lindqvist. 

Få tillgång till alla artiklar på Jamtlandstidning.se

Som prenumerant får du obegränsad tillgång till e-tidningen samt nyheter om stort och smått som sker i din närhet.

Du får nyheter som berör dig och din vardag.

När du prenumererar stöder du också utvecklingen av vår tidning och gör att vi kan fortsätta att bevaka din bygd och se till att du nås av erbjudanden från dina lokala företag.

ack för att du prenumererar på Jämtlands Tidning.

Support

Behöver du hjälp att logga in?
Har du frågor?
Ring eller mejla oss så hjälper vi dig!
063-14 58 32
prenumeration@jamtlandstidning.se

Jämtlands Tidning Digital 1 mån

55 kr

Köp nu

24 timmar digitalt för 15 kr.

15 kr

Köp nu

Powered by Labrador CMS