Love och Arvid Hägglund skruvar på sina bilbyggen.

Unga trivdes på Teknikhuset i Gäddede

STRÖMSUND (JT) I nio år har Mikael Jonsson varit projektledare för Teknikhuset som står årets första träff med barn och ungdomar i Gäddede. Strömsunds kommun och Engcon ser till att intresset för teknik kan väckas genom ett eget experimenterande. Vårterminens premiär för Teknikhuset blev i Gäddede, där intresserade ungdomar dök upp för att testa sina tillsammans med Mikael Jonsson och 4 medhjälpare som åkt upp från Strömsund.

Publicerad

– Det blev 23 barn och ungdomar och ganska många föräldrar på plats i Gäddede. Och som vanligt var det väldigt kul! det blev mycket bilar, båtar, suddmaskinen och en åttondeklassare gjorde en grej som anspelade på Fröken Snusk, berättar Mikael och hans medhjälpare från gymnasieskolan.

– Jag själv har varit tekniknörd sedan jag var liten, och nu är det jätteroligt att se hur unga personer gör roliga grejer och utvecklar sina idéer, säger Mikael Jonsson. 

– Det ska vara roligt med teknik, och hos oss finns det inga måsten. En del som kommer har kanske aldrig hållit i en borrmaskin, men efter några gånger blir det självklart. Det är många verktyg som de också kan ha nytta av hemma i vardagen också. Det blir andra året i år som vi kör en särskild tjejkväll. Rent generellt går det att se att tjejer har mer tålamod än killarna, som vill göra klart snabbt, men så klart finns det olika sätt hos enskilda individer i grupperna. Jag har hjälp av elever från Hjalmar Strömerskolan. En del materiel köper vi in, en del har skänkts av företag. Teknikhuset har också en 3D-printer som är uppskattad, och här kan besökarna göra tex sin egen originella nyckelring, något som blir världsunikt och har blivit populärt, säger Mikael Jonsson. 

Få tillgång till alla artiklar på Jamtlandstidning.se

Som prenumerant får du obegränsad tillgång till e-tidningen samt nyheter om stort och smått som sker i din närhet.

Du får nyheter som berör dig och din vardag.

När du prenumererar stöder du också utvecklingen av vår tidning och gör att vi kan fortsätta att bevaka din bygd och se till att du nås av erbjudanden från dina lokala företag.

ack för att du prenumererar på Jämtlands Tidning.

Support

Behöver du hjälp att logga in?
Har du frågor?
Ring eller mejla oss så hjälper vi dig!
063-14 58 32
prenumeration@jamtlandstidning.se

Jämtlands Tidning Digital 1 mån

55 kr

Köp nu

24 timmar digitalt för 15 kr.

15 kr

Köp nu

Powered by Labrador CMS