Syskonen Alvin Löfström, 22 år, William Kroik, 16 år och Kian Löfström 9 år. William cyklade hela loppet.

Toppcykling satte fokus på psykisk ohälsa

STRÖMSUND(JT) Närmare 50 cyklister deltog från starten vid Hembygdsgården för att trampa mellan sju och tretton mil mellan Strömsund och Fjällsikten i Tåsjö. Ett arrangemang för att väcka uppmärksamhet om psykisk ohälsa. Pengar samlas in till den ideella organisationen Suicide Zero som arbetar för att minska självmorden i Sverige.

Publicerad

– Det här är andra året som vi genomför cykelloppet, och det startade efter att min storasyster hade lyssnat på Jon Henrik Fjällgrens låt ”En sång för dig”, berättar Elin Thellbro Marcusson. 

En konsert i Ströms kyrka inledde årets insamling. Efter en mödosam cykeltur i extrem värme väntade Fjällsikten där det blev gratis övernattning. Några valde att cykla halva sträckan, andra cyklade så långt orken bar. Huvudsaken för de idéellt arbetande arrangörerna är att uppmärksamma psykisk ohälsa och minska stigmatisering för att våga prata om sitt mående. 

Med några kilometer kvar på cykelturen från Fjällsikten till målet i Strömsund tar Jenny Carlzon, en av arrangörerna paus och vilar en stund. 

Få tillgång till alla artiklar på Jamtlandstidning.se

Som prenumerant får du obegränsad tillgång till e-tidningen samt nyheter om stort och smått som sker i din närhet.

Du får nyheter som berör dig och din vardag.

När du prenumererar stöder du också utvecklingen av vår tidning och gör att vi kan fortsätta att bevaka din bygd och se till att du nås av erbjudanden från dina lokala företag.

ack för att du prenumererar på Jämtlands Tidning.

Support

Behöver du hjälp att logga in?
Har du frågor?
Ring eller mejla oss så hjälper vi dig!
063-14 58 32
prenumeration@jamtlandstidning.se

Jämtlands Tidning Digital 1 mån

55 kr

Köp nu

24 timmar digitalt för 15 kr.

15 kr

Köp nu

Powered by Labrador CMS