Från en av PRO Strömsunds motionsdanser i höstas

Stora skillnader för pensionärer i länet – sämst för kvinnor i Strömsund

STRÖMSUND (JT) Pensionärerna i Strömsund har det svårast i hela länet, medan man Östersund ligger högst vad gäller pensionerna. Och kvinnor har färre kronor i plånboken än män. Det visar en undersökning som Folksam gjort.

Publicerad

Siffrorna för total pension efter skatt avslöjar stora skillnader, inte bara i hela landet utan också i länet. I Östersund klarar sig en pensionär bäst, där får hen 15 355 kronor kvar i plånboken. 

I Strömsund endast 13 807 kronor. Sifforna för män och kvinnor skiljer sig också. Tittar man på vad som är kvar i plånboken 2023 efter att boendet och nödvändiga kostnader är betald, har en kvinnlig pensionär i Östersund 2 323 kronor kvar. En motsvarande pensionär i Strömsund däremot, har endast 645 kronor kvar. I alla övriga kommuner i länet kommer de åtminstone över 1 000-kronors strecket. 

Det blir runt 20 kronor om dagen att leva på för en kvinnlig pensionär i Strömsund. Det är långt under genomsnittet: nyblivna kvinnliga pensionärer har i genomsnitt 53 kronor per dag att leva på. 

Få tillgång till alla artiklar på Jamtlandstidning.se

Som prenumerant får du obegränsad tillgång till e-tidningen samt nyheter om stort och smått som sker i din närhet.

Du får nyheter som berör dig och din vardag.

När du prenumererar stöder du också utvecklingen av vår tidning och gör att vi kan fortsätta att bevaka din bygd och se till att du nås av erbjudanden från dina lokala företag.

ack för att du prenumererar på Jämtlands Tidning.

Support

Behöver du hjälp att logga in?
Har du frågor?
Ring eller mejla oss så hjälper vi dig!
063-14 58 32
prenumeration@jamtlandstidning.se

Jämtlands Tidning Digital 1 mån

55 kr

Köp nu

24 timmar digitalt för 15 kr.

15 kr

Köp nu

Powered by Labrador CMS