Strömslaget bjöd på folkdans.

Solig Nationaldag med prisutdelningar på hembygdsgården Strömsund

STRÖMSUND (JT) Nationaldagen firades rätt stillsamt på Ströms hembygdsgård. Det var tal och underhållning under tak, men regnet lyste med sin frånvaro tills ceremonin var över.

Publicerad

Kultursamordnare Hans-Erik Jansson hälsade välkommen och sedan följde ett späckat program. Det var många som fick stipendium, bland annat bröderna Lars och Stefan Rislund, som fick ROTARY Strömsunds kulturstipendium. 

De fick det med motiveringen ”Genom ett mångårigt gediget hantverk med hög kvalitet och finish har man möblerat såväl slott som koja. Sedan 2015 har man byggt upp en ny verksamhet med långsiktiga mål. 

Med god känsla för råvaran av ytterst hög kvalitet och finess skapar de omskrivna drycker vid Vattudalens strand som har skålats av Nobelfestens deltagare och spridits över världen”. Det var märkbart rörda stipendiater som pratade med JT efteråt. 

Få tillgång till alla artiklar på Jamtlandstidning.se

Som prenumerant får du obegränsad tillgång till e-tidningen samt nyheter om stort och smått som sker i din närhet.

Du får nyheter som berör dig och din vardag.

När du prenumererar stöder du också utvecklingen av vår tidning och gör att vi kan fortsätta att bevaka din bygd och se till att du nås av erbjudanden från dina lokala företag.

ack för att du prenumererar på Jämtlands Tidning.

Support

Behöver du hjälp att logga in?
Har du frågor?
Ring eller mejla oss så hjälper vi dig!
063-14 58 32
prenumeration@jamtlandstidning.se

Jämtlands Tidning Digital 1 mån

55 kr

Köp nu

24 timmar digitalt för 15 kr.

15 kr

Köp nu

Powered by Labrador CMS