Det blir inget traditionsenligt besök av Skellefteå AIK i Strömsund i höst.
Det blir inget traditionsenligt besök av Skellefteå AIK i Strömsund i höst.

Skellefteå AIK nobbar försäsongsmatch i Strömsund

STRÖMSUND (JT) Skellefteå AIK väljer att inte spela någon försäsongsmatch i Strömsund i augusti. Ett tufft besked för IFK Strömsund.

Publicerad

SHL-laget Skellefteå AIK har haft som tradition att lägga en försäsongsmatch i Strömsund i slutet av augusti i över tio års tid.

Detta genom ett samarbete med företaget Engcon.

Men ifjol genomfördes matchen i Östersund Arena i samarbete med ÖIK, eftersom isen i Dunderhallen inte var klar.

Nu meddelar Skellefteå AIK att det inte blir någon match vare sig i Dunderhallen eller i Östersund Arena på försäsongen. I stället kommer den matchen att spelas mot Modo i Örnsköldsvik.

– Det har att göra med CHL-matcherna som börjar redan sista helgen i augusti. Då är det inte säkert att det hinns med någon träningsmatch i Strömsund, eftersom isen kanske inte är på plats, säger Håkan Billing, försäljnings- och marknadschef i Skellefteå AIK, till JT.

För IFK Strömsund är det här förstås ett tungt besked. Inte minst ekonomiskt. Skellefteås besök brukar dra fullt hus.

– Beskedet är att det inte passar in i deras spelschema och det får vi ha respekt för, säger Karin Holmquist från IFK Strömsunds styrelse.

En hård smäll för er?

– Det brukar vara jättemycket folk på de här matcherna. Det är ett riktigt dragplåster, men nu fungerade det inte i år och det är inte så mycket vi kan göra åt det.

Förhoppningen från IFK Strömsunds sida är att det blir en återkomst till nästa försäsong i stället.

– Från vår sida ser vi gärna att det blir så.

Även Skellefteå AIK öppnar för den möjligheten.

– Absolut. Vi för hela tiden en dialog med Engcon som är vår samarbetspartner i det här och kommer gärna tillbaka. Det är viktigt för oss att vara ute och vi skapar ju också nya fans där vi dyker upp, säger Håkan Billing.

Powered by Labrador CMS