Studenter årgång 2023. Fortsatt plugg eller jobb?

Sjunkande resultat på gymnasiet i Strömsund

STRÖMSUND (JT) Hjalmar Strömerskolan har genomlysts i en kvalitetsgranskning, vilket redovisades på kommunstyrelsens senaste sammanträde.

Publicerad

Betygen har sjunkit för killarna medan tjejernas resultat ligger oförändrat på en högre nivå. Ett antal justeringar för att förbättra skolresultaten föreslås i den analys som görs både av rektor och av skolchef. 

 – Att våra meritvärden sjunker är en utveckling som vi måste ta i beaktning i vårt fortsatta arbete. Skolan har en god struktur för det systematiska kvalitetsarbetet vilket innebär att arbetet mot ständiga förbättringar fortgår. Läsåret 22/23 är det första läsåret på flera år då meritvärdena sjunkit och det är svårt att peka på en specifik orsak, säger Anna Backman Wikström, skolchef för Hjalmar Strömerskolan.

Vid läsningen av granskningsrapporterna märks en könsskillnad på de val som de unga eleverna gör. Kanske inte oväntat återfinns flest tjejer på programmen Barn och Fritid, Vård och omsorg, Försäljning och service. 

Få tillgång till alla artiklar på Jamtlandstidning.se

Som prenumerant får du obegränsad tillgång till e-tidningen samt nyheter om stort och smått som sker i din närhet.

Du får nyheter som berör dig och din vardag.

När du prenumererar stöder du också utvecklingen av vår tidning och gör att vi kan fortsätta att bevaka din bygd och se till att du nås av erbjudanden från dina lokala företag.

ack för att du prenumererar på Jämtlands Tidning.

Support

Behöver du hjälp att logga in?
Har du frågor?
Ring eller mejla oss så hjälper vi dig!
063-14 58 32
prenumeration@jamtlandstidning.se

Jämtlands Tidning Digital 1 mån

55 kr

Köp nu

24 timmar digitalt för 15 kr.

15 kr

Köp nu

Powered by Labrador CMS