Värmande eld.

Scoutkåren i Fjällsjö växer så det knakar

BACKE (JT) Vinter som vår, alla årstider tycks passa scouterna när Fjällsjöälvens Scoutkår växer fram. Sedan förra terminen har scoutkåren fördubblat antalet barn och unga som engagerat sig i äventyr och upplevelser i naturen i gemenskap med andra unga i trakten. Scoutkåren som firar ett år i sommar och följer trenden med intresset för scouting som ökat antalet medlemmar med 1,7 procent i hela Sverige och har nu över 80 000 medlemmar.

Publicerad

– Vi hade i julas många på väntelistan, och när vi sålde tändkottar och reflexsländor på julmarknaden så tillkom några till. I år har vi har kunnat ta emot allihop och det känns kul, säger Linnea Bergström, en av ledarna i Fjällsjöälvens Scoutkår.

– Vi vet att många föräldrar tycker att det är roligt med aktiviteter utomhus och att barnen kommer bort från skärmarna. Det är så roligt att se hur de äldre scouterna tagit stora kliv och är stolta över vad de lärt sig. De tar egna initiativ och kan också vara ledare för de yngre. Folk som bor här, nära naturen, vet kanske redan hur man kan göra upp eld eller tälja, men det handlar om att göra det tillsammans, säger Linnea. 

 Verksamheten bygger på att det finns ledare, och än så länge räcker det till. Men blir det fler patruller så behövs föräldrar som går in med sitt engagemang. Tre dagar i veckan är det träffar med de olika åldersgrupperna: ”Smårävarna” utgör den yngsta gruppen. Då handlar det om familjescouting med föräldrar i gruppen för att vägleda den unga rävpatrullen.

Få tillgång till alla artiklar på Jamtlandstidning.se

Som prenumerant får du obegränsad tillgång till e-tidningen samt nyheter om stort och smått som sker i din närhet.

Du får nyheter som berör dig och din vardag.

När du prenumererar stöder du också utvecklingen av vår tidning och gör att vi kan fortsätta att bevaka din bygd och se till att du nås av erbjudanden från dina lokala företag.

ack för att du prenumererar på Jämtlands Tidning.

Support

Behöver du hjälp att logga in?
Har du frågor?
Ring eller mejla oss så hjälper vi dig!
063-14 58 32
prenumeration@jamtlandstidning.se

Jämtlands Tidning Digital 1 mån

55 kr

Köp nu

24 timmar digitalt för 15 kr.

15 kr

Köp nu

Powered by Labrador CMS