Tore Hansson med julklappar

RSMH bekämpar ensamhet – julklappar och mat till behövande

BACKE (JT) Både kropp och själ påverkas av ensamhet. Den måste brytas säger RSMH – Riksförbundet för mental och social hälsa. Under flera dagar kommer julklappar och julmat att delas ut av RSMH Fjällsjö, som arbetar ytterst medvetet med att försöka komma åt problemet som drabbar allt fler i dagens samhälle. Under jul och nyår blir ensamhet alltmer påtaglig då familjer samlas, vänner umgås medan några hamnar helt utanför gemenskapen.

Publicerad

– Vi tar den sociala biten först, det är vägen mot mental hälsa, säger Tore Hansson som driver RSMH i Fjällsjö och dessutom är ordförande för riksorganisationen. 

Det ligger många små julpaket på bordet hos RSMH i Backe, och julmat ska distribueras med start luciadagen. 

– Det kommer att ske på flera ställen i landet men vi i Backe är först ut. Jag hoppas att det i framtiden blir fler RSMH-avdelningar i länets alla kommundelar! Ensamhet kan vara livsfarligt, men är också svårt att komma åt. Det är nog lättare här på landsbygden än vad det är i en stad där man blir mer anonym. Här känner alla varandra mer eller mindre. Vi försöker ta tag i folket, säger Tore Hansson. 

Få tillgång till alla artiklar på Jamtlandstidning.se

Som prenumerant får du obegränsad tillgång till e-tidningen samt nyheter om stort och smått som sker i din närhet.

Du får nyheter som berör dig och din vardag.

När du prenumererar stöder du också utvecklingen av vår tidning och gör att vi kan fortsätta att bevaka din bygd och se till att du nås av erbjudanden från dina lokala företag.

ack för att du prenumererar på Jämtlands Tidning.

Support

Behöver du hjälp att logga in?
Har du frågor?
Ring eller mejla oss så hjälper vi dig!
063-14 58 32
prenumeration@jamtlandstidning.se

Jämtlands Tidning Digital 1 mån

55 kr

Köp nu

24 timmar digitalt för 15 kr.

15 kr

Köp nu

Powered by Labrador CMS