Ulla Wrethagen, gitarr, med musikerkompisarna Eva Grund på trummor och Lena Andersson på bas.

Orkan och snö skrämde bort besökare när kulturveckan i Strömsund startade

STRÖMSUND (JT) Konkurrensen var hård när årets kulturvecka invigdes på lördagen i Strömsund. Både från snöstormen och Melodifestivalen. Kulturstipendiat 2024 är Ulla Wrethagen med rötter i Görvik och hon bjöd på en musikalisk resa, som många gick miste om.

Publicerad

 – Jag är imponerad av allt som anordnas under kulturveckan. Det är roligt att komma hem och se vad som pågår! Det är så fint att höra att kommunen faktiskt har en avgiftsfri kulturskola, sade Ulla Wrethagen som gav exempel på musik hon själv mött under sin tid i musikskolan. 

– Jag hyllade mina åtta musiklärare och berättade om upp- och nedgångar i min karriär. Musikskolan har haft stor betydelse för mig, lärarna var alltid tillgängliga och jag kunde gå dit så fort jag hade en ledig stund. Jag fick ett fint mottagande den här kvällen och är väldigt rörd. 

Orkanvindar och snö ställde till det på vägarna och publiken var inte så stor som Ulla Wrethagens föreställning erbjöd, men en rejäl hyllning till musikskolan blev det ändå. 

Få tillgång till alla artiklar på Jamtlandstidning.se

Som prenumerant får du obegränsad tillgång till e-tidningen samt nyheter om stort och smått som sker i din närhet.

Du får nyheter som berör dig och din vardag.

När du prenumererar stöder du också utvecklingen av vår tidning och gör att vi kan fortsätta att bevaka din bygd och se till att du nås av erbjudanden från dina lokala företag.

ack för att du prenumererar på Jämtlands Tidning.

Support

Behöver du hjälp att logga in?
Har du frågor?
Ring eller mejla oss så hjälper vi dig!
063-14 58 32
prenumeration@jamtlandstidning.se

Jämtlands Tidning Digital 1 mån

55 kr

Köp nu

24 timmar digitalt för 15 kr.

15 kr

Köp nu

Powered by Labrador CMS