Skaparverkstad på Saga.

Nytt bidragsystem ger nystart för fritidsgårdar i Strömsund

STRÖMSUND (JT) Det våras för fritidsgårdarna utanför själva Strömsund där kommunen driver Allaktivitetshuset Saga. Ett nytt bidragssystem gör det möjligt för föreningar att söka pengar för att kunna hålla öppet. Det går att ansöka om maximalt 50 000 kronor om man håller öppet en kväll i veckan.

Publicerad

– Det gamla systemet var för komplicerat och ingen orkade söka bidrag. Vi har hjälpt till med inredning och ställt i ordning och kunnat skaffa spel med mera, men föreningarna har inte kunnat anställa någon. Det har varit få sökande för ingen vill jobba som timanställd. Vi vill stödja på alla sätt vi kan. Det är viktigt att det finns en fritidsgård på varje ställe. Det behövs ute i bygderna, säger Lars Eric Bergman, kulturchef. 

Besparingarna som förvaltningen måste göras kommer att tas från andra håll uppger han. Den totala budgeten för fritidsgårdsverksamheten 2023 uppgår till 1 044 000 kronor varav kostnaden för Allaktivitetshuset Saga uppgår till totalt 926 000 kronor. 

Föreningar kan ansöka om bidrag till öppen ungdomsverksamhet för ungdomar mellan 7-18 år och det finns ett villkor att lokalen ska vara tillgänglighetsanpassad. Bidrag utgår endast till kvällsverksamhet efter kl 17 och med högst 50 000 kronor per fritidsgård och år. 400 kronor per öppet tillfälle måndag till torsdag och ska vara minst tre timmar. 

Få tillgång till alla artiklar på Jamtlandstidning.se

Som prenumerant får du obegränsad tillgång till e-tidningen samt nyheter om stort och smått som sker i din närhet.

Du får nyheter som berör dig och din vardag.

När du prenumererar stöder du också utvecklingen av vår tidning och gör att vi kan fortsätta att bevaka din bygd och se till att du nås av erbjudanden från dina lokala företag.

ack för att du prenumererar på Jämtlands Tidning.

Support

Behöver du hjälp att logga in?
Har du frågor?
Ring eller mejla oss så hjälper vi dig!
063-14 58 32
prenumeration@jamtlandstidning.se

Jämtlands Tidning Digital 1 mån

55 kr

Köp nu

24 timmar digitalt för 15 kr.

15 kr

Köp nu

Powered by Labrador CMS