När det begav sig!
När det begav sig!

Nystart för hårdrockbandet Wizzard från Hoting – spelar i Tyskland till helgen

HOTING (JT) Hårdrocksbandet Wizzard startades för 40 år sedan i Hoting. Länge låg de i linda, men nu har de fått förfrågan om både en ny skiva och en konsert på en stor hårdrocksfestival i Tyskland. Vi fick en pratstund med keyboardisten.

Publicerad Senast uppdaterad

 JT når Mikael Rönnberg i Norge där han är bosatt sedan flera år tillbaka. Han berättar om bakgrunden till Wizzard, som består av Matti Norin på sång och gitarr, Hans-Erik Jansson på gitarr, Eskil Rönnberg på bas, Micke Hallberg på trummor och alltså Mikael Rönnberg på keyboard. 

– Vi gick på musikskolan ihop och var i 12 till 14-årsåldern och lärarna föreslog att vi skulle bilda en ensemble. Vi spelade rocklåtar, visor och sånger och plöjde vispop-böckerna. Det var kända låtar vi spelade. Vi hade med ett par sångerskor i bandet, men vi hade velat ha en lite rockigare sångare och vi såg en 11-årig kille i Hotingrevyn som skulle passa perfekt. Han gjorde ett bejublat Elvis-inslag på revyn, och vi kände direkt att honom måste vi ha. 

De började repetera tillsammans, först spelade de låtar av AC/DC, Black Sabbath, Scorpions och Accept, men snart började de skriva egna låtar. 

Få tillgång till alla artiklar på Jamtlandstidning.se

Som prenumerant får du obegränsad tillgång till e-tidningen samt nyheter om stort och smått som sker i din närhet.

Du får nyheter som berör dig och din vardag.

När du prenumererar stöder du också utvecklingen av vår tidning och gör att vi kan fortsätta att bevaka din bygd och se till att du nås av erbjudanden från dina lokala företag.

ack för att du prenumererar på Jämtlands Tidning.

Support

Behöver du hjälp att logga in?
Har du frågor?
Ring eller mejla oss så hjälper vi dig!
063-14 58 32
prenumeration@jamtlandstidning.se

Jämtlands Tidning Digital 1 mån

55 kr

Köp nu

24 timmar digitalt för 15 kr.

15 kr

Köp nu

Powered by Labrador CMS