Skolan i Norråker blir ny samlingsplats

Nyinköpt skola i Norråker blir samlingsplats för föreningar och företag

NORRÅKER (JT) Skolan i Norråker, den stora tegelbyggnaden mitt i byn, har stått tom i 20 år. Efter många turer med ägarfamiljen har Övre Tåsjödalens Framtidsförening lyckats köpa fastigheten. Köpehandlingarna är klara, bara lagfart saknas.

Publicerad

– Vi är så glada att vi till slut har lyckats köpa skolan. Den tidigare ägaren köpte skolan för att ha den som boende till bärplockare, men det blev inte godkänt. När Idéstugan brann kom idén att köpa skolan, och nu är allt klart. Avtalet är klart, vi har betalat och hamnade efter långa förhandlingar på 750 000 kronor och vi har skickat in handlingar för att få lagfart, berättar Ida Collin, ordförande i framtidsföreningen. 

Det var två år sedan den välbesökta Idéstugan brann och fick rivas. Nu återstår bara en grusplan. Det rådde länge stor oro för hur fiberkopplingen skulle klaras, men allt kunde flyttas ut ur det brandskadade huset och har fått ett eget litet hus vid sidan om grusplanen. 

– Tanken är att använda skolan till samma som Idéstugan, ett byföreningshus både för möten och arbetsplatser. Ett bykontor där man kan kopiera, låna dator osv. Skolan är stor, så det finns stora möjligheter. Vi behöver en hyresgäst, och planen är att vi ska kunna hyra ut en del till kontorslokal. Statkraft har visat sig vara intresserade, men det finns inget avtal än, säger Ida och fortsätter:
– Husstommen är bra eftersom det är en tegelbyggnad men det är klart att det behövs reparationer, vatten, värme, ventilation. Det är dyrt men vi har försäkringspengar som vi kan använda och vi har sökt bygdemedel. Det känns jättekul och samtidigt lite gruvsamt. Det är ett stort projekt. Just nu är det bara ett tomt hus som ser öde ut, och det kommer att göra mycket för byn med ett levande bykontor och arbetsplatser.

Få tillgång till alla artiklar på Jamtlandstidning.se

Som prenumerant får du obegränsad tillgång till e-tidningen samt nyheter om stort och smått som sker i din närhet.

Du får nyheter som berör dig och din vardag.

När du prenumererar stöder du också utvecklingen av vår tidning och gör att vi kan fortsätta att bevaka din bygd och se till att du nås av erbjudanden från dina lokala företag.

ack för att du prenumererar på Jämtlands Tidning.

Support

Behöver du hjälp att logga in?
Har du frågor?
Ring eller mejla oss så hjälper vi dig!
063-14 58 32
prenumeration@jamtlandstidning.se

Jämtlands Tidning Digital 1 mån

55 kr

Köp nu

24 timmar digitalt för 15 kr.

15 kr

Köp nu

Powered by Labrador CMS