Från presskonferensen I Åsele: Helene Hellmark Knutsson, Landshövding Västerbotten Andreas From, Kommunstyrelsens ordförande Åsele (S) Hans Gunnervall, COO/Operativ chef IOWN Energy Niklas Jonsson, VD Norrlandsfonden Torbjörn Laxvik, Vindkraftcentrum Ann-Mari Sandberg, Garantia Styrelseordförande.

Ny modell för vindkraftsersättning presenterad

STRÖMSUND/LÄNET/ÅSELE (JT) En modell för ersättning vid etablering av vindkraft har nyligen presenterats av vindkraftföretaget IOWN och kreditaktiebolaget Garantia.

Publicerad Senast uppdaterad

Regeringens Incitamentsutredning får något att tänka på när det nya upplägget visar ett exempel på att en vindkraftspark på 45 verk genererar pengar i storleksordningen 600 miljoner under vindkraftsparkens livslängd. Pengar som kommer lokalsamhället till godo. 

Susanne Hansson, kommunstyrelsens ordförande i Strömsunds kommun får frågan om det nya upplägget skulle innebära ett annat förhållningssätt till etableringen av vindkraft i Strömsunds kommun 

– Jag är för lite insatt i frågan för att kunna göra den bedömningen. Men jag har uppfattat att det förmodligen blir omtag i den statliga utredningen som handlar om incitament för kommuner att säga ja till vindkraft. Vi får se när i tid det blir aktuell, säger Susanne Hansson.

Få tillgång till alla artiklar på Jamtlandstidning.se

Som prenumerant får du obegränsad tillgång till e-tidningen samt nyheter om stort och smått som sker i din närhet.

Du får nyheter som berör dig och din vardag.

När du prenumererar stöder du också utvecklingen av vår tidning och gör att vi kan fortsätta att bevaka din bygd och se till att du nås av erbjudanden från dina lokala företag.

ack för att du prenumererar på Jämtlands Tidning.

Support

Behöver du hjälp att logga in?
Har du frågor?
Ring eller mejla oss så hjälper vi dig!
063-14 58 32
prenumeration@jamtlandstidning.se

Jämtlands Tidning Digital 1 mån

55 kr

Köp nu

24 timmar digitalt för 15 kr.

15 kr

Köp nu

Powered by Labrador CMS