Estrad Norr i föreställningen om Allan Edwall

Mycket teater framöver i Strömsund

STRÖMSUND (JT) I år är det 50 år sedan, den 6 maj 1974, som Strömsunds teaterförening bildades genom en sammanslagning av teaterföreningarna i Backe, Gäddede, Hoting och Strömsund. 2006 bytte man namn till Riksteatern Strömsund. Under jubileumsåret utmanas och erbjuds stugsittarna likväl som medlemmarna en rad föreställningar med drama, musik och stora upplevelser.

Publicerad

Är det ovana som gör att kommunens publik inte vill ta till sig en föreställning? 

 – Vi i styrelsen vet hur underbart det är, säger Karin Wöyer Amcoff som ordförande för det fem kvinnor starka gäng som ser till att både tätort och utbyar får ta del av Riksteaterns och fria teatrars utbud. Det känns som om Strömsunds kommun inte är en teaterkommun, ÄN. 

– Vi har i genomsnitt haft 40-50 personer som besökt våra föreställningar, men den senaste föreställningen ”Nomad” som gavs på Folkets Hus lockade nästan 100 personer. Men i allmänhet vet nog inte folk vad teater är. Jag tror att man inte unnar sig att prova. Det kan vara en enorm upplevelse både med skratt och allvar. Vi försöker sprida föreställningarna lite grann och det blir scenkonst både i Gubbhögen, Rörström och i Backe i vår. Av det utbud vi kunde välja på fick vi faktiskt alla de tio föreställningar vi önskade, men det är så klart att det blir mycket jobb. Vi samarbetar med Folkets Husföreningen där de många arrangemangen sker. Även med ABF och Studieförbundet Vuxenskolan. Närmast blir det musik- och teaterföreställningen om Joe Hill, berättar Karin Wöyer Amcoff och betonar att tjusningen med teater är att det sker i nuet. 

Få tillgång till alla artiklar på Jamtlandstidning.se

Som prenumerant får du obegränsad tillgång till e-tidningen samt nyheter om stort och smått som sker i din närhet.

Du får nyheter som berör dig och din vardag.

När du prenumererar stöder du också utvecklingen av vår tidning och gör att vi kan fortsätta att bevaka din bygd och se till att du nås av erbjudanden från dina lokala företag.

ack för att du prenumererar på Jämtlands Tidning.

Support

Behöver du hjälp att logga in?
Har du frågor?
Ring eller mejla oss så hjälper vi dig!
063-14 58 32
prenumeration@jamtlandstidning.se

Jämtlands Tidning Digital 1 mån

55 kr

Köp nu

24 timmar digitalt för 15 kr.

15 kr

Köp nu

Powered by Labrador CMS