Strömsunds kommun får hjälpa många ekonomiskt trängda medborgare.

Många söker hjälp med skuldrådgivning i Strömsund

STRÖMSUND (JT) De ekonomiska problemen i inflationstider ökar, något som också de två budget- och skuldrådgivarna i Strömsunds kommun märker av.

Publicerad

Varje vecka knackar det på dörren i kommunhuset och människor vill ha hjälp. Konsumentverket har i dagarna presenterat en kartläggning av handläggningstiderna. Östersund har längst väntetid med åtta veckor medan Strömsund klarar sig inom den stipulerade tiden med tre veckors väntan.

– I dagens samhälle är det svårt att få ekonomin att gå ihop, och det kommer fler människor till oss och vill ha hjälp. Det kan handla om att få hjälp med budgetering, att göra avbetalningsplaner, skuldsanering, kontakter med inkassobolag eller kronofogden, säger Charlotte Granbom, budget- och skuldrådgivare.

Budget- och skuldrådgivning är en lagstadgad verksamhet för Sveriges kommuner och hur mycket tid som kommunerna lägger på budget-skuldrådgivning varierar. Konsumentverkets kartläggning visar att kommuner med hög andel skuldsatta invånare ger mindre rådgivningstid.

Få tillgång till alla artiklar på Jamtlandstidning.se

Som prenumerant får du obegränsad tillgång till e-tidningen samt nyheter om stort och smått som sker i din närhet.

Du får nyheter som berör dig och din vardag.

När du prenumererar stöder du också utvecklingen av vår tidning och gör att vi kan fortsätta att bevaka din bygd och se till att du nås av erbjudanden från dina lokala företag.

ack för att du prenumererar på Jämtlands Tidning.

Support

Behöver du hjälp att logga in?
Har du frågor?
Ring eller mejla oss så hjälper vi dig!
063-14 58 32
prenumeration@jamtlandstidning.se

Jämtlands Tidning Digital 1 mån

55 kr

Köp nu

24 timmar digitalt för 15 kr.

15 kr

Köp nu

Powered by Labrador CMS