Går många barn hungriga i Strömsund?

Larm i Strömsund – elever får ingen middag hemma

STRÖMSUND (JT) Det kommer oroväckande signaler från kostenheten i Strömsunds kommun. Barnen är jättehungriga på måndagarna efter en helg i hemmet. Det är något som kostchefen Jörgen Jönsson har kunnat notera i flera år.

Publicerad

Det måste gå en signal till föräldrarna men också till politikerna så att det skjuts till mer pengar till skolan. Vi har märkt att det går åt mellan 20-25% mer mat på måndagarna. Det är ganska skrämmande och tyder på att barn kanske inte får tillräckligt med mat hemma. Det går också åt mer mat på fredagarna, men det kan i och för sig bero på att vi ofta har populära maträtter den dagen, säger Jörgen Jönsson, kostchef.

Han berättar om ett samtal med en lärare som strax före jul givit en hemuppgift till sina elever med frågan ”vad åt du till middag igår”. Det visade sig att det var många barn som inte fick någon middag alls.

Få tillgång till alla artiklar på Jamtlandstidning.se

Som prenumerant får du obegränsad tillgång till e-tidningen samt nyheter om stort och smått som sker i din närhet.

Du får nyheter som berör dig och din vardag.

När du prenumererar stöder du också utvecklingen av vår tidning och gör att vi kan fortsätta att bevaka din bygd och se till att du nås av erbjudanden från dina lokala företag.

ack för att du prenumererar på Jämtlands Tidning.

Support

Behöver du hjälp att logga in?
Har du frågor?
Ring eller mejla oss så hjälper vi dig!
063-14 58 32
prenumeration@jamtlandstidning.se

Jämtlands Tidning Digital 1 mån

55 kr

Köp nu

24 timmar digitalt för 15 kr.

15 kr

Köp nu

Powered by Labrador CMS