Gudrun Öjbrandt, avgående socialchef.

Låg beläggning på Tåsjögården – nu utreds framtiden för äldreboenden i kommunen

STRÖMSUND (JT) Utredning pågår om särskilt boende i kommunen och underlag bereds av socialförvaltningen som löpande redovisar till socialnämnden för beslut. Tåsjögården är nu föremål för diskussion tillsammans med andra boenden i kommunen.

Publicerad

Socialchefen Gudrun Öjbrandt gör nu sin allra sista tid i förvaltningen innan hon lämnar över jobbet till sin efterträdare Pernilla Johansson.

– Det är inte någon spikad tid när utredningen ska vara klar. Bilden framträder allt eftersom om hur det ska bli framtiden så att nämnden kan fatta beslut om hur helheten ska vara med särskilt boende, säger Gudrun Öjbrandt. 

– Efterfrågan att flytta till ett boende har minskat och människor vill hellre bo kvar hemma. Vi har under flera år sett att det är låg efterfrågan och låg beläggning på Tåsjögården. Det är också svårt med bemanning. Det är många faktorer som spelar in. Personal och kompetensförsörjning är en sak och det är många pensionsavgångar framöver. Befolkningen minskar och behoven har inte skjutit i höjden. Vi lyckas inte fylla platserna på Tåsjögården och det är en orsak till att socialnämnden fattat beslut om intagningsstopp, säger Gudrun Öjbrandt. 

Få tillgång till alla artiklar på Jamtlandstidning.se

Som prenumerant får du obegränsad tillgång till e-tidningen samt nyheter om stort och smått som sker i din närhet.

Du får nyheter som berör dig och din vardag.

När du prenumererar stöder du också utvecklingen av vår tidning och gör att vi kan fortsätta att bevaka din bygd och se till att du nås av erbjudanden från dina lokala företag.

ack för att du prenumererar på Jämtlands Tidning.

Support

Behöver du hjälp att logga in?
Har du frågor?
Ring eller mejla oss så hjälper vi dig!
063-14 58 32
prenumeration@jamtlandstidning.se

Jämtlands Tidning Digital 1 mån

55 kr

Köp nu

24 timmar digitalt för 15 kr.

15 kr

Köp nu

Powered by Labrador CMS