En brunnsring med lätt förskjutning.

Kommunen om vattenproblem – knappast bra vatten ens tidigare

STRÖMSUND (JT) Jämtlands Tidning har tidigare berättat om grannarna som för en kamp mot kommunen för att få rätten på sin sida. Turerna har gått mellan kommunen, mark- och miljödomstolen och länsstyrelsen och gäller frågan huruvida ett nytt avlopp hos den ena grannen har medfört risk för dåligt vatten hos den andra. Enligt Länsstyrelsen måste kommunen ta ett nytt grepp och fatta beslut om vilka ytterligare utredningar som krävs. I en skrivelse till brunnsägaren och avloppsägaren uppmanas de att inkomma med kommentarer till de utredningsåtgärder som kommunen föreslår.

Publicerad

I en skrivelse till dem har kommunen gjort en ”skälighetsbedömning av möjliga utredningsåtgärder”. Kostnader av diverse åtgärder som tex en geohydrologisk undersökning tillbakavisas, medan en provtagning av vattentäkten kan tänkas vara lämplig. 

Att tillsätta ämnen i avloppsvattnet skulle kunna genomföras för att spåra spridning i mark och grundvatten, om det går att göra rent tekniskt och är ekonomiskt rimligt att göra. Allt blir nu en fråga för miljö- och byggnämnden att ta ställning till. 

Avslutningsvis framgår det att åtgärder som kan bli aktuella - om det styrks att avloppsanläggningen påverkar dricksvattnet - är att anlägga en ny brunn, att flytta avloppsanläggningen och/ eller installera en reningsutrustning vilket dock blir en fråga för Mark- och miljödomstolen att ta ställning till i ett skadeståndsmål. 

Få tillgång till alla artiklar på Jamtlandstidning.se

Som prenumerant får du obegränsad tillgång till e-tidningen samt nyheter om stort och smått som sker i din närhet.

Du får nyheter som berör dig och din vardag.

När du prenumererar stöder du också utvecklingen av vår tidning och gör att vi kan fortsätta att bevaka din bygd och se till att du nås av erbjudanden från dina lokala företag.

ack för att du prenumererar på Jämtlands Tidning.

Support

Behöver du hjälp att logga in?
Har du frågor?
Ring eller mejla oss så hjälper vi dig!
063-14 58 32
prenumeration@jamtlandstidning.se

Jämtlands Tidning Digital 1 mån

55 kr

Köp nu

24 timmar digitalt för 15 kr.

15 kr

Köp nu

Powered by Labrador CMS