Eivor Olofsson Segersten demonstrerar gammaldags bowling.
Eivor Olofsson Segersten demonstrerar gammaldags bowling.

Kägelbana i Backe återuppstår – ska se ut som 1888

BACKE (JT) Renoveringen av kägelbanan pågår för fullt. Ifjol fick Fjällsjö Hembygdsförening 1,3 miljoner kronor från Länsstyrelsen för att renovera den gamla Kägelbanan i Backe.

Eivor Olofsson Segersten, ordförande i Fjällsjö Hembygdsförening berättar att Kägelbanan är en viktig del av Sveriges kulturhistoria och speglar livet från 1850-talet:

Meningen är att byggnaden ska renoveras i det skick den var i 1888. För det krävs speciellt material. Vi håller på med tapetsering av byggnaden, säger Eivor.

Hembygdsföreningen fick leverans av blå tapeter. De ser likadan ut som originaltapeterna. Men det finns en del att göra innan man kan börja sätta dom på väggarna. Björn Andersson är målare och utför arbetet på Kägelbanan. Han visar processen och berättar att först lägger man skivor på väggarna, sedan spänner med tjockare papper. Det måste jämnas ut och när allt det här är klart börjar man sätta tapeter på väggen.

Få tillgång till alla artiklar på Jamtlandstidning.se

Som prenumerant får du obegränsad tillgång till e-tidningen samt nyheter om stort och smått som sker i din närhet.

Du får nyheter som berör dig och din vardag.

När du prenumererar stöder du också utvecklingen av vår tidning och gör att vi kan fortsätta att bevaka din bygd och se till att du nås av erbjudanden från dina lokala företag.

ack för att du prenumererar på Jämtlands Tidning.

Support

Behöver du hjälp att logga in?
Har du frågor?
Ring eller mejla oss så hjälper vi dig!
063-14 58 32
prenumeration@jamtlandstidning.se

Jämtlands Tidning Digital 1 mån

55 kr

Köp nu

24 timmar digitalt för 15 kr.

15 kr

Köp nu

Powered by Labrador CMS