Ingen nedläggning av högstadier i Strömsund

STRÖMSUND (JT) Det blev ingen omorganisation av högstadieskolorna i kommunen. Beslutet fattades vid Barn- kultur och utbildningsnämndens möte när skolutredningen visade att elevantantalet vid högstadierna är stabilt. I varje fall de närmaste åren.

Publicerad Senast uppdaterad

Förvaltningschefen har fått i uppdrag att följa utvecklingen av elevunderlaget, och att öka samverkan mellan skolor och rektorsområden. 

– Jag upplever att det har blivit en missuppfattning att vi har drivit frågan om flytt av högstadierna, men det som har skett är att vi har utrett skolorganisationen med ett antal alternativ. Jag har flera gånger till exempel fått påtala att Grevåkersskolan är kvar, att allan delar i utredningen har funnits med. Inget politiskt parti eller förvaltning har drivit frågan om flytt, säger Sara Kjellsdotter, ordförande i Barn-kultur och utbildningsnämnden, BKU. 

– Vi har beslutat om samverkan i vår kommun inom skolor och rektorsområde, och det kan betyda att man delar lärare som har specifika kunskaper. Samverkan med andra kommuner går inte att ha avtal med idag och det beror på lagstiftningen. Vi försöker hitta sätt att samverka med andra närliggande kommuner som till exempel Krokom som har en högstadieskola nära gränsen till vår kommun eller med Sollefteå och Dorotea, säger Sara Kjellsdotter. 

Få tillgång till alla artiklar på Jamtlandstidning.se

Som prenumerant får du obegränsad tillgång till e-tidningen samt nyheter om stort och smått som sker i din närhet.

Du får nyheter som berör dig och din vardag.

När du prenumererar stöder du också utvecklingen av vår tidning och gör att vi kan fortsätta att bevaka din bygd och se till att du nås av erbjudanden från dina lokala företag.

ack för att du prenumererar på Jämtlands Tidning.

Support

Behöver du hjälp att logga in?
Har du frågor?
Ring eller mejla oss så hjälper vi dig!
063-14 58 32
prenumeration@jamtlandstidning.se

Jämtlands Tidning Digital 1 mån

55 kr

Köp nu

24 timmar digitalt för 15 kr.

15 kr

Köp nu

Powered by Labrador CMS