Det gäller att koncentrera sig.
Det gäller att koncentrera sig.

Gratis böcker ger nioåringar i Strömsund läslust inför höstlov

BACKE (JT) Höstlov har blivit till Läslov och med en ny bok i handen kunde alla elever i årskurs 3 i Strömsunds kommun traska hem till läsning. Inför Halloween var det passande med ”Varning för vålnader” av jämtlandsförfattaren Daniel Edfeldt. Initiativet har tagits av honom tillsammans med engcon.

Publicerad

– Det är viktigt att man får läsförståelse. Det är extremt viktigt att barn läser, vare sig det är faktaböcker eller serietidningar. Jag upptäckte läsningen först genom Fantomen och sedan med böcker om Narnia. Läslusten minskar bland barn, och jag är väldigt glad att engcon ger barnen den här möjligheten och kan bidra till att öka läslusten, säger Daniel Edfeldt. 

Han är då och då ute på författarbesök i skolorna, och tredje klassen i Fjällsjöskolan fick träffa honom för några veckor sedan. 

– Det var jättepirrigt, jag har aldrig sett en författare. Jag kände mig glad och pigg, men var pirrigt, berättar Elsa, 9 år. 

Få tillgång till alla artiklar på Jamtlandstidning.se

Som prenumerant får du obegränsad tillgång till e-tidningen samt nyheter om stort och smått som sker i din närhet.

Du får nyheter som berör dig och din vardag.

När du prenumererar stöder du också utvecklingen av vår tidning och gör att vi kan fortsätta att bevaka din bygd och se till att du nås av erbjudanden från dina lokala företag.

ack för att du prenumererar på Jämtlands Tidning.

Support

Behöver du hjälp att logga in?
Har du frågor?
Ring eller mejla oss så hjälper vi dig!
063-14 58 32
prenumeration@jamtlandstidning.se

Jämtlands Tidning Digital 1 mån

55 kr

Köp nu

24 timmar digitalt för 15 kr.

15 kr

Köp nu

Powered by Labrador CMS