Fiskekväll för tjejer drog rekordantal anmälda

STRÖMSUND (JT) En tjejkväll i juni lockar med öringfiske – eller gäddfiske – när Ströms Sportfiskeklubb bjuder in till Svarttjärn några mil norr om Strömsund. Intresset har varit så stort att klubben fick lov att begränsa antalet deltagare och stänga när 40 fiskesugna kvinnor anmält sig.

Publicerad

– Så här många tycker vi ryms runt tjärnen, och vi har funderat på att anordna flera dagar i stället. Vi blev lite tagna på sängen med så många intresserade. Det är svårt att säga vad intresset beror på. Kanske törs tjejerna mer, säger Camilla Stedtenfelt, ordförande i Ströms Sportfiskeklubb. 

– Vi arrenderar tjärnen så det är vårt hemmavatten där vi brukar träffas. Det är vår mötesplats och nu har vi bjudit in till fiske, snack, grillning och fika. Det som vill fiska får göra det. Det finns öring och gädda i tjärnen och man får använda alla sorters fiskespön från land. Den här kvällen får vi också besök av Fjällorna som är en fiskeklubb bara för tjejer, berättar Camilla. 

Förra året var första gången som Ströms Sportfiskeklubb anordnade en kväll bara för tjejer. Det var 14 anmälda och sju kom. Flest män är medlemmar i klubben, men när Camilla fick frågan om ordförandeskapet så tänkte hon att det var läge att prova på en period. Det har nu blivit tre år med ordförandeklubban. 

Få tillgång till alla artiklar på Jamtlandstidning.se

Som prenumerant får du obegränsad tillgång till e-tidningen samt nyheter om stort och smått som sker i din närhet.

Du får nyheter som berör dig och din vardag.

När du prenumererar stöder du också utvecklingen av vår tidning och gör att vi kan fortsätta att bevaka din bygd och se till att du nås av erbjudanden från dina lokala företag.

ack för att du prenumererar på Jämtlands Tidning.

Support

Behöver du hjälp att logga in?
Har du frågor?
Ring eller mejla oss så hjälper vi dig!
063-14 58 32
prenumeration@jamtlandstidning.se

Jämtlands Tidning Digital 1 mån

55 kr

Köp nu

24 timmar digitalt för 15 kr.

15 kr

Köp nu

Powered by Labrador CMS