Elisabeth Lindholm KF ordförande web 1: Kommunfullmäktiges ordförande Elisabeth Lindholm (s).

Fiaskoartat digitalt sänt fullmäktige i Strömsund – bättre teknik utlovas

STRÖMSUND (JT) I juni infördes digitala sändningar av kommunfullmäktiges sammanträden. Novembermötet blev tredje gången gillt. Det är alltid tillåtet att vara på plats, men att allmänheten kan ta del av sammanträdena är en demokratifråga för att ge fler möjlighet att vara med om än på distans. Länk läggs ut på kommunens hemsida.

Publicerad

– Det har varit jättemycket strul tidigare, men nu ska det vara fixat, säger Elin-Maria Eriksson, verksamhetscontroller, och berättar att sändningen får ligga ute otextad i två veckor enligt Lagen om tillgänglighet, sedan måste den tas bort och ersättas av en textad version. Diskussioner pågår med leverantören av tekniken för förbättringar, och så snart plattformen bytts för hur textningen ska fungera läggs mötet ut på hemsidan. Hur många tittare novembermötet hade presenteras vid nästa fullmäktige.

Vid senaste mötet deltog Veronica Hjorter Stenklyft, kommunens ekonomistrateg, via en länk och det kunde höras bra i lokalen för ledamöterna, men ingenting gick ut via web-sändningen. Föredragningen nådde inte JT:s reporter som följde debatten från kontoret. För att kunna ta emot sändningen bygger det på ett stabilt bredband och fiber till uppkopplingen. Det återstår en del att förbättra. 

– Ingen, som inte var i salen, kunde höra vad ekonomistrategen sa, jag vet inte varför det blev så, men vid sammanträdet i december ska den del som rör uppkopplade länkar vara fixat, säger kommunfullmäktiges ordförande Elisabeth Lindholm, (s). 

Få tillgång till alla artiklar på Jamtlandstidning.se

Som prenumerant får du obegränsad tillgång till e-tidningen samt nyheter om stort och smått som sker i din närhet.

Du får nyheter som berör dig och din vardag.

När du prenumererar stöder du också utvecklingen av vår tidning och gör att vi kan fortsätta att bevaka din bygd och se till att du nås av erbjudanden från dina lokala företag.

ack för att du prenumererar på Jämtlands Tidning.

Support

Behöver du hjälp att logga in?
Har du frågor?
Ring eller mejla oss så hjälper vi dig!
063-14 58 32
prenumeration@jamtlandstidning.se

Jämtlands Tidning Digital 1 mån

55 kr

Köp nu

24 timmar digitalt för 15 kr.

15 kr

Köp nu

Powered by Labrador CMS