”Engcon går bra där vi anpassat kostymen, och gjort nya affärer säger Engcons vd och koncerchef Mikael Blomgren.

Engcon minskar i Norden – ökar i USA 

STRÖMSUND (JT) Börsnoterade engcon i Strömsund har minskat sin försäljning i Norden där marknaden bedöms som svajig. Däremot växer företaget i USA. Det framgår av bolagets senaste kvartalsrapport.

Publicerad

Under det tredje kvartalet ökade orderingången med sju procent från 324 miljoner kronor till 347 miljoner kronor jämfört med motsvarande period 2022. Nettoomsättningen minskade enlig kvartalsrapporten till 391 miljoner kronor jämfört med 416 miljoner som redovisades under det tredje kvartalet 2022. 

Under det tredje kvartalet i år minskade också rörelseresultatet med 47 procent till 55 miljoner kronor. Motsvarande period 2022 låg resultatet på 104 miljoner kronor. 

Engcons koncernchef Mikael Blomgren säger att det minskade resultatet beror på bland annat på ökade säljkostnader i bland annat USA som blivit en av engcons viktigaste tillväxtmarknader, samt att bolaget infört ett nytt affärssystem som kostat pengar. 

Få tillgång till alla artiklar på Jamtlandstidning.se

Som prenumerant får du obegränsad tillgång till e-tidningen samt nyheter om stort och smått som sker i din närhet.

Du får nyheter som berör dig och din vardag.

När du prenumererar stöder du också utvecklingen av vår tidning och gör att vi kan fortsätta att bevaka din bygd och se till att du nås av erbjudanden från dina lokala företag.

ack för att du prenumererar på Jämtlands Tidning.

Support

Behöver du hjälp att logga in?
Har du frågor?
Ring eller mejla oss så hjälper vi dig!
063-14 58 32
prenumeration@jamtlandstidning.se

Jämtlands Tidning Digital 1 mån

55 kr

Köp nu

24 timmar digitalt för 15 kr.

15 kr

Köp nu

Powered by Labrador CMS