Snö och kyla innebar digitalt möte för kommunfullmäktige.

Digitalt fullmäktigefiasko i Strömsund – igen

STRÖMSUND (JT) Medborgarna i Strömsunds kommun stängdes ute från kommunfullmäktiges sista möte för året. Förklaringen till JT är att sammanträdet inte kunde sändas digitalt till allmänheten på grund av tekniska utmaningar. Offentlighetsprincipen blev den här decemberdagen åsidosatt.

Publicerad

Kyla och långa avstånd under den mörka årstiden har gjort att gruppledarna i fullmäktige gemensamt fattat beslut om att sammanträdena under vinterhalvåret i första hand ska genomföras digitalt. 

Det innebär att de politiska företrädarna kan koppla upp sig hemifrån eller från en anvisad plats. Det fungerade för ledamöterna, men allmänheten får vänta på att se sändningen i efterhand.

– IT-enheten hjälper oss att spela in sammanträdet så att vi förhoppningsvis kan lägga ut en inspelad version efteråt. I dagsläget kan jag inte svara på när det blir, säger Lisa Lundgren, kanslisekreterare. 

Få tillgång till alla artiklar på Jamtlandstidning.se

Som prenumerant får du obegränsad tillgång till e-tidningen samt nyheter om stort och smått som sker i din närhet.

Du får nyheter som berör dig och din vardag.

När du prenumererar stöder du också utvecklingen av vår tidning och gör att vi kan fortsätta att bevaka din bygd och se till att du nås av erbjudanden från dina lokala företag.

ack för att du prenumererar på Jämtlands Tidning.

Support

Behöver du hjälp att logga in?
Har du frågor?
Ring eller mejla oss så hjälper vi dig!
063-14 58 32
prenumeration@jamtlandstidning.se

Jämtlands Tidning Digital 1 mån

55 kr

Köp nu

24 timmar digitalt för 15 kr.

15 kr

Köp nu

Powered by Labrador CMS