Tömning av bruna tunnan!

Avfallsortering – enklare än det verkar

STRÖMSUND (JT) Kundtjänsten som tar hand om frågor som gäller avfall har fullt upp sedan insamlingen av matavfall infördes i oktober. Trots all information om hur matavfallet ska hanteras sker det många misstag och det är också några som låter bli att använda den nya bruna tunnan.

Publicerad

– Vi har gått ut med mycket information, men ändå är det som att en del inte har uppfattat att det faktiskt är en besparing att sortera avfallet. Det kostar inget att använda det bruna kärlet, papperspåsarna är gratis, medan det vanliga gröna kärlet kostar att få tömt, säger Helen Löfgren-Larsson, chef för AVA-enheten. 

Hon konstaterar att det är dyrt att bara använda det gröna kärlet och att det är superviktigt att bara de papperspåsar som kommunen tillhandahåller används vid sortering av matavfallet.

– En del lägger matavfallet i plastpåsar, och så får det absolut inte vara, Det räcker att en enda plastpåse kommer med i lasset så blir det oanvändbart och kan inte köras till biogasanläggningen. Det är också viktigt att inte mixtra med någon egen hållare för matavfallet! Och att det är snöröjt och att det inte ligger en massa snö ovanpå kärlen när sopbilen kommer för att tömma, säger Helen Löfgren-Larsson. 

Få tillgång till alla artiklar på Jamtlandstidning.se

Som prenumerant får du obegränsad tillgång till e-tidningen samt nyheter om stort och smått som sker i din närhet.

Du får nyheter som berör dig och din vardag.

När du prenumererar stöder du också utvecklingen av vår tidning och gör att vi kan fortsätta att bevaka din bygd och se till att du nås av erbjudanden från dina lokala företag.

ack för att du prenumererar på Jämtlands Tidning.

Support

Behöver du hjälp att logga in?
Har du frågor?
Ring eller mejla oss så hjälper vi dig!
063-14 58 32
prenumeration@jamtlandstidning.se

Jämtlands Tidning Digital 1 mån

55 kr

Köp nu

24 timmar digitalt för 15 kr.

15 kr

Köp nu

Powered by Labrador CMS