Ännu ingen fiber på Öhn

STRÖMSUND/ÖHN (JT) Allt är förberett för fiber på Öhn utanför Strömsund, och så har det varit en tid sedan Strömsunds kommun med Servanet grävde ner både rör och kablar. Då dyker Open Infra upp och erbjuder sig att fixa det hela. Nu sitter folk och väntar på att bli inkopplade. Men haken är att det inte finns ett avtal för Open Infra att använda kommunens fiberslang.

Publicerad

– Av ekonomiska skäl säger vi för tillfället nej till befintlig kanalisation för det här området. Vi kommer att föra en fortsatt dialog med kommunen och se om vi kan mötas om ett lägre pris samtidigt som vi kommer att jobba med att ta in markavtal för att bygga ut fiber på Öhn i helt egen regi, uppger kommunikationsansvariga Anya Alenberg, Open Infra.

–Det kan verka helt dumt att göra det två gånger. Men vi bygger fiberprojekt med stödmedel. Vårt stödmedel är en viss summa per meter. När kommunen nu vill ha mer än det dubbla så gör det vår kalkyl så pass mycket dyrare att det inte kommer att gå att bygga projektet. Därför behöver vi ta in avtal med markägarna själva och bygga helt i egen regi. Vi är absolut intresserade av kommunens kanalisation, men inte till vilket pris som helst, kommenterar Anya Alenberg. 

Under tiden står alla boende och väntar och hoppas.

Få tillgång till alla artiklar på Jamtlandstidning.se

Som prenumerant får du obegränsad tillgång till e-tidningen samt nyheter om stort och smått som sker i din närhet.

Du får nyheter som berör dig och din vardag.

När du prenumererar stöder du också utvecklingen av vår tidning och gör att vi kan fortsätta att bevaka din bygd och se till att du nås av erbjudanden från dina lokala företag.

ack för att du prenumererar på Jämtlands Tidning.

Support

Behöver du hjälp att logga in?
Har du frågor?
Ring eller mejla oss så hjälper vi dig!
063-14 58 32
prenumeration@jamtlandstidning.se

Jämtlands Tidning Digital 1 mån

55 kr

Köp nu

24 timmar digitalt för 15 kr.

15 kr

Köp nu

Powered by Labrador CMS