Terminalbygge pågår.
Terminalbygge pågår.

Åkeri bygger ny stor terminal i Strömsund – problem rekrytera förare

STRÖMSUND (JT) När pandemin lugnat ner sig kom kriget i Ukraina, inflation och virkespriser gick upp. Allt har märkts hos kommunens bygg- och miljöavdelning. Ansökningar om bygglov och bygganmälningar har minskat från 219 ansökningar helåret 2021 till 146 till och med sista augusti 2022. Men med bygglov på plats hindrar det inte JPS åkeri att börja ett stort nybygge på Sjöviksvägen, där Strömsundskontoret finns.

Publicerad Senast uppdaterad

Det kanske inte är rätt tid nu när marknadsläget över lag i omvärlden är besvärligt, men nu förnyar vi och fräschar upp och bygger en större och finare terminal. JPS i Strömsund är ju gammalt och anrikt åkeri som har huserat i regionen väldigt länge, säger Jörgen Eriksson, VD för JPS Åkeri.

Den nya terminalen byggs av EAB Norrland och beräknas stå klar i november 2022.

Givetvis har vi diskuterat fram och tillbaka om det är rätt att bygga nu, men vi har kommit fram till att vi vill satsa på de bygder vi trafikerar. Vår förhoppning är, förutom att arbetsmiljön förbättras för våra duktiga medarbetare, att det också ska ge ringar på vattnet ur ett godsperspektiv, samtidigt som det ingjuter framtidstro i bygden, säger Jörgen Eriksson.

Få tillgång till alla artiklar på Jamtlandstidning.se

Som prenumerant får du obegränsad tillgång till e-tidningen samt nyheter om stort och smått som sker i din närhet.

Du får nyheter som berör dig och din vardag.

När du prenumererar stöder du också utvecklingen av vår tidning och gör att vi kan fortsätta att bevaka din bygd och se till att du nås av erbjudanden från dina lokala företag.

ack för att du prenumererar på Jämtlands Tidning.

Support

Behöver du hjälp att logga in?
Har du frågor?
Ring eller mejla oss så hjälper vi dig!
063-14 58 32
prenumeration@jamtlandstidning.se

Jämtlands Tidning Digital 1 mån

55 kr

Köp nu

24 timmar digitalt för 15 kr.

15 kr

Köp nu

Powered by Labrador CMS