245 miljoner – det kostar renoveringen av bron i Strömsund

STRÖMSUND (JT) Ett fem år långt arbete med bron i Strömsund närmar sig sitt slut. Men än är jobbet inte klart på bron som invigdes 1956. Först hösten 2025 beräknas de sista åtgärderna vara klara. Efter påsk kommer det att bli en enda körbana och trafikljus kommer att vara på plats.

Publicerad Senast uppdaterad

– Det är tidsödande med att fogarna ska bytas ut, det är nio stycken och arbetet görs med en halv körbana i taget. Vi börjar söderifrån med att stänga av ett körfält. Trafikljuset tas bort först till vintern, säger John Löfgren, Trafikverket. 

Det har varit utmanande med teorin från 1956 till verkligheten idag och vi har lärt oss mycket om bron under arbetets gång med riskfyllda moment och hantering av stålkonstruktioner. Det är inte säkert att de gamla konstruktionerna har varit gjorda så som man tror. Det jobb som ska göras nu är tekniskt enklare, säger John Löfgren. 

Totalt har kostnaden för ombyggnaden av bron beräknats till 245 miljoner. Arbetet påbörjades 2019 med tillfälliga kablar och en kostnad på 10 miljoner. Själva kabelbytet kostade ca 175 miljoner och det arbete som nu ska göras beräknas kosta 60 miljoner. 

Få tillgång till alla artiklar på Jamtlandstidning.se

Som prenumerant får du obegränsad tillgång till e-tidningen samt nyheter om stort och smått som sker i din närhet.

Du får nyheter som berör dig och din vardag.

När du prenumererar stöder du också utvecklingen av vår tidning och gör att vi kan fortsätta att bevaka din bygd och se till att du nås av erbjudanden från dina lokala företag.

ack för att du prenumererar på Jämtlands Tidning.

Support

Behöver du hjälp att logga in?
Har du frågor?
Ring eller mejla oss så hjälper vi dig!
063-14 58 32
prenumeration@jamtlandstidning.se

Jämtlands Tidning Digital 1 mån

55 kr

Köp nu

24 timmar digitalt för 15 kr.

15 kr

Köp nu

Powered by Labrador CMS