Daniel Berglin, kanske mer känd som Dajja är vår travexpert. Han är känd för sina vinnande system som han sätter ihop som spelansvarig på Ica Kvantum. Ifjol drog hans olika andelssystem in över fem miljoner i vinst.
Daniel Berglin, kanske mer känd som Dajja är vår travexpert. Han är känd för sina vinnande system som han sätter ihop som spelansvarig på Ica Kvantum. Ifjol drog hans olika andelssystem in över fem miljoner i vinst.

Tips till V64 Östersundstravet måndag 18/7

Trevliga tävlingar på Östersundstravet den här måndagkvällen. En V64 omgång som kryddas med JACKPOT!

Publicerad

Uttagningsloppen till Kallblodsderbyt och Derbystoet drar såklart till sig den största uppmärksamheten bland kvällens race. Jag väljer att spika två hästar som tillhör förhandsfavoriterna att ta sig till respektive final som körs söndag 31/7 då Östersundstravet arrangerar Grandslam75.

V64-1

Med fem hästar i det här uttagningsloppet till Kallblodsderbyt sitter vi lugn i båten. 3 Tangen Minto är en segermaskin som vann i 9 av 11 starter under fjolåret. Gjorde årsdebut i april men var då inget vidare som sexa i mål. Har siktats enkom mot detta efter den tveksamma insatsen och Öystein Tjomsland brukar ha bra ordning på sina adepter inför kvalloppen till de stora striderna. Jag vill ändå gardera då årsdebuten lämnade en del i övrigt att önska. Stallkamraten 4 Ros Borken kommer till kvällens start med tre raka segrar i bagaget. Full form här alltså och han är en mycket tuff konkurrent till favoriten. 7 Sigve H.R. är oftast med i den främre träffen. Lite halvjobbigt läge med sjundespår bakom startbilen men Eirik Höitomt är en av Norges bästa kuskar och han får se till att lösa den uppgiften. 5 Reime Blesen glimtar till med strålande insatser emellanåt. Från ett hyfsat utgångsläge bör han sitta bra till och han kan definitivt vinna loppet om det klaffar. 6 Trönö Blixten är loppets stora rysare! Hästen har stor fart inombords och testas nu barfota runt om. Slår det väl ut kan skrällen vara ett faktum, se upp!

RANKING: 3-4-7-5-6

V64-2

Ett ganska lurigt uttagningslopp till Derbystoet där det vimlar av segerkandidater. 7 Bato Tösen visade uppåtform senast. Det här är en riktigt bra häst som var tvåa i Kriteriestoet förra året. Stefan Edin har vässat för den här uppgiften och ekipaget får tipsettan av mig. 3 Tekno Jerva väntar jag på att det ska släppa för på riktigt. Hon besitter stor kapacitet och nu kanske det är dags att visa hur bra hon är?! Jag tänker i alla fall inte sitta kvar på perrongen när Tekno Jervas tåg rullar igång på riktigt! 6 Sangviks Ballerina är startsnabb och har bra chans att nå ledningen. En position hon vunnit från tidigare. Vidar Tjomslands uppsittning är en given markering på kupongen. 9 Östby Saga visade bra form som tvåa i Arvika för 1,5 vecka sedan. Mötte tuffa hästar då och Jan Roar Mjölneröds fyraåriga sto måste streckas. 1 Guli Kajsa har ett intressant utgångsläge här och Mats Gällerstedt smyger med så länge han kan. Får ekipaget luckan innan upploppets början kan det bli seger. 5 Farm Zelda är under utveckling och Jessika Sidbäck är en frisk fläkt i sulkyn, kan skrälla!

RANKING: 7-3-6-9-1-5

V64-3

Tre hästar höjer sig klart över mängden och jag streckar samtliga. 7 Hannibal Face gör spännande debut för Oscar Berglund ikväll. Hästen kom i bra författning från Adrian Kolgjini och på ren grundkapacitet är det toppchans till vinst bara hästen travar hela loppet. 3 Bowling De Luxe var bra som fyra i ett tufft STL försök på Dannero senast där Run N Cola vann. Här siktar nog Daniel Wäjersten mot ledningen och från den positionen är man ekipaget övriga ska försöka besegra. 9 Albert Zonett är stark och rejäl. Han tål en tuff slutrunda i spåren och hans tunga spurt kan tala segerspråk över Östersunds långa upplopp.

RANKING: 7-3-9-5-2

V64-4

Från ett bra utgångsläge i det här uttagningsloppet till Derbystoet väljer jag att singelstrecka 3 Dunungen och Mats Djuse. Det här är en jättefin häst som vann Stokriteriet förra året. Har väl kanske inte varit som bäst i årets starter men nu när det är skarpt läge räknar jag med att Jan-Olov Persson ställt i ordning sin häst på bästa sätt. Är hon tillbaka i full form är det bra vinstchans oavsett löpningsförlopp!

RANKING: 3-7-4-1-6

V64-5

Med fyra hästar streckade här bör vi klara oss. 10 Knockout Keeper såg segerfarlig ut när han galopperade halvvarvet från mål gott gåendes i spåren. Per Linderoths häst är mycket bättre än resultatraden ger sken av och travar han hela vägen är det god vinstchans. 2 Excellent Liss hade en del sparat i comebacken som fyra efter lång frånvaro. Med loppet i kroppen har den här kapable rackaren säkert gått framåt rejält och är ett givet streck. 8 Knutte Sting är lite svårbedömd då det är årsdbeut. Är dock anmäld med både jänkarvagn och barfota runt om. Jag vågar inte utelämna Oscar Berglunds häst från systemet. 3 H.P.Roadrunner vann från "dödens" i Lycksele senast och visade prov på bra form. Arild Eggens hästar har gått bra den senaste tiden och form slår som bekant klass...

RANKING: 10-2-8-3-1

V64-6

Med förhandsfavoriten att vinna Svenskt Kallblodsderby markerad som spik i den avslutande avdelningen känns helrätt! 1 Brenne Odin har tränaren Jens Kristian Brenne byggt försiktigt med under året och kuskarna har oftast bara kört till slut i loppen. Nu senast körde man till från start och hästen såg smällfin ut vid seger från ledningen. Då hästen är naturligt startsnabb är taktiken given för Åsbjörn Tengsareid ikväll, spets och slut! Även om ledningen mot förmodan skulle bommas tar man sig ut någonstans där bakom och avgör från utvändigt ledaren eller bakifrån istället. Kvällens klart bästa spik!

RANKING: 1-3-6-5-7

V64 förslaget är på 360 rader och kostar 360 kronor att spela

V64-1 nr. 3, 4, 5, 6, 7

V64-2 nr. 1, 3, 5, 6, 7, 9

V64-3 nr. 3, 7, 9

V64-4 nr. 3 DUNUNGEN reserver: 7, 4

V64-5 nr. 2, 3, 8, 10

V64-6 nr. 1 BRENNE ODIN reserver: 3, 6

Lycka till med spelet!

Powered by Labrador CMS