Det ser inte ut att bli mer av lokalproducerat kött på Ragunda skolor och äldreboenden.

Vill riva upp fullmäktigebeslut om köp av lokalproducerat kött

RAGUNDA (JT) Fullmäktige i Ragunda sa ja till att köpa kött från lokala bönder till kommunala matinrättningar. Nu vill tjänstemännen att man omprövar beslutet på grund av den dåliga ekonomin.

Publicerad

Ursprungligen var det en motion från KD som bifölls av fullmäktige i oktober 2022. Förslaget gick ut på att Ragunda – likt Härjedalen – skulle ingå avtal med lokala bönder för att få mer av lokalt kött på bland annat äldreboenden och skolor.

Det skulle föra med sig flera positiva aspekter enligt motionen. "Argumentet är att vi ska kunna erbjuda närproducerat kött samtidigt som vi stödjer kommunens företagare, bidrar till öppna landskap och får en bättre kontroll på djurhållningen, till exempel hur antibiotika används”, resonerade KD och fick alltså medhåll av fullmäktige.

För lite drygt ett år sedan, i januari 2023, skulle beslutet skickas vidare för att verkställas. Men då blev beslutet i kommunstyrelsens arbetsutskott att kommundirektören i stället skulle ta fram ett förslag på kostpolicy.

Få tillgång till alla artiklar på Jamtlandstidning.se

Som prenumerant får du obegränsad tillgång till e-tidningen samt nyheter om stort och smått som sker i din närhet.

Du får nyheter som berör dig och din vardag.

När du prenumererar stöder du också utvecklingen av vår tidning och gör att vi kan fortsätta att bevaka din bygd och se till att du nås av erbjudanden från dina lokala företag.

ack för att du prenumererar på Jämtlands Tidning.

Support

Behöver du hjälp att logga in?
Har du frågor?
Ring eller mejla oss så hjälper vi dig!
063-14 58 32
prenumeration@jamtlandstidning.se

Jämtlands Tidning Digital 1 mån

55 kr

Köp nu

24 timmar digitalt för 15 kr.

15 kr

Köp nu

Powered by Labrador CMS