Terese Bengard var talare vid Nationaldagen i Döda Fallet.

Regnigt nationaldagsfirande i Ragunda

DÖDA FALLET (JT) Det var tolv föreningar från bygden som presenterade sina verksamheter på Nationaldagsfirande i Döda Fallet. Mycket folk var samlade i det till en början soliga och varma vädret, men efterhand vällde tunga moln på himlen upp och det kom flera rejäla regnskurar.

Publicerad

Till en början berättade Per Bergvall om varför man just denna dag firade vid Döda Fallet, för att det också är på dagen 258 år efter att Magnus Huss på två timmar tömde Ragundasjön och Döda Fallet fick sin uppkomst. 

Därefter var det dags att bege sig till vridläktaren för det traditionella firandet av Nationaldagen med tal av Terese Bengard som tillsammans med Forskören stod för underhållningen mellan regnskurarna. Sedan välkomnades 12 nya svenskar till Sverige och till Ragundabygden. 

Därefter var det åter Forskören som tog vid tillsammans med Susanne Reistad och Jan Högberg på fiol och gitarr för att underhålla. Innan det var dags för Sagoteater som spelade en föreställning “Lejonets flykt”. 

Få tillgång till alla artiklar på Jamtlandstidning.se

Som prenumerant får du obegränsad tillgång till e-tidningen samt nyheter om stort och smått som sker i din närhet.

Du får nyheter som berör dig och din vardag.

När du prenumererar stöder du också utvecklingen av vår tidning och gör att vi kan fortsätta att bevaka din bygd och se till att du nås av erbjudanden från dina lokala företag.

ack för att du prenumererar på Jämtlands Tidning.

Support

Behöver du hjälp att logga in?
Har du frågor?
Ring eller mejla oss så hjälper vi dig!
063-14 58 32
prenumeration@jamtlandstidning.se

Jämtlands Tidning Digital 1 mån

55 kr

Köp nu

24 timmar digitalt för 15 kr.

15 kr

Köp nu

Powered by Labrador CMS