Kommunalrådet Mikael Westin invigde och tankade först i Bispgården.

Nu har även Bispgården en snabbladdningsstation för elbilar

BISPGÅRDEN (JT) På onsdagen fick Ragunda kommun sin andra snabbladdarstation när stationen i Bispgården invigdes av kommunalrådet Mikael Westin. Nu jobbar man med att en tredje station ska sättas upp i Stugun så fort som möjligt.

Publicerad Senast uppdaterad

Det berättar Linnéa Lilja vid regionen.

– Vi hoppas det, vi har en dialog med bland annat Q8 som i sin tur har ett samarbete med Skellefteå-kraft, där dom har ambitionen att bygga ut vid macken i Stugun. Det tycker vi är en lämplig plats för där finns aktiviteter som man kan ta sig för medan man väntar på att bilen får sitt i fråga om elkraft. Vi får se och vi hoppas att det ska bli verklighet ganska snart, sa Linnéa Lilja.

Fredrik Alm från Region Jämtland/Härjedalen var speaker och intervjuade Sebastian Andersson från Eviny, det norska företaget som byggt anläggningen i Bispgården, samt kommunalrådet Mikael Westin som hade äran att tanka upp den första bilen vid invigningen. Sebastian Andersson som byggt anläggningen kan berätta mer kring stationen.

Få tillgång till alla artiklar på Jamtlandstidning.se

Som prenumerant får du obegränsad tillgång till e-tidningen samt nyheter om stort och smått som sker i din närhet.

Du får nyheter som berör dig och din vardag.

När du prenumererar stöder du också utvecklingen av vår tidning och gör att vi kan fortsätta att bevaka din bygd och se till att du nås av erbjudanden från dina lokala företag.

ack för att du prenumererar på Jämtlands Tidning.

Support

Behöver du hjälp att logga in?
Har du frågor?
Ring eller mejla oss så hjälper vi dig!
063-14 58 32
prenumeration@jamtlandstidning.se

Jämtlands Tidning Digital 1 mån

55 kr

Köp nu

24 timmar digitalt för 15 kr.

15 kr

Köp nu

Powered by Labrador CMS