Badkön ringlar lång.

Noordkaap Challenge tillbaka i Borgvattnet för 8:e året

BORGVATTNET(JT). Vad har Köpenhamn, Stockholm, Helsingfors, Jokkmokk och Borgvattnet gemensamt? Jo de är platser där den nederländska bilkaravanen Noordkaap Challenge har sina stopp. Visst är Borgvattnet ett något mindre samhälle än de övriga, men storleken behöver inte ha så stor betydelse, utan mera hur man använder det man har.

Publicerad Senast uppdaterad

Sedan 2015 har Noordkaap Challenge, förutom ett års pandemistopp, gjort ett knappt dygnslångt stopp i Borgvattnet, och lokala arrangörer har varit affärsägarna, familjen van Munster. Nu har stafettpinnen övertagits av makarna Catherine och Alexander Pohl, som hade en stabil skara funktionärer vid sin sida. 

Själva bilresan är inte bara en 13 dagars nöjestripp, utan det handlar även om att samla in pengar till välgörenhet. I år är det stora ändamålet att samla in pengar till forskning om en speciell typ av cancer som drabbar barn. Utöver det är varje lag fritt att samla pengar till andra behjärtansvärda ändamål. Årets upplaga samlade 36 lag á 2 personer, och privatpersoner eller företag kan via hemsidan skänka pengar när lagmedlemmarna har klarat utmaningar längs vägen. 

Som att bada isvak i Borgvattnet. Resultatet redovisas när man nått tillbaka till hemlandet, och till glasburen som väntar i Amsterdam. Där har vi likheten med vår kampanj Musikhjälpen, som startades med den nederländska som förlaga. 

Få tillgång till alla artiklar på Jamtlandstidning.se

Som prenumerant får du obegränsad tillgång till e-tidningen samt nyheter om stort och smått som sker i din närhet.

Du får nyheter som berör dig och din vardag.

När du prenumererar stöder du också utvecklingen av vår tidning och gör att vi kan fortsätta att bevaka din bygd och se till att du nås av erbjudanden från dina lokala företag.

ack för att du prenumererar på Jämtlands Tidning.

Support

Behöver du hjälp att logga in?
Har du frågor?
Ring eller mejla oss så hjälper vi dig!
063-14 58 32
prenumeration@jamtlandstidning.se

Jämtlands Tidning Digital 1 mån

55 kr

Köp nu

24 timmar digitalt för 15 kr.

15 kr

Köp nu

Powered by Labrador CMS