Näringsliv, kommunpersonal samlade inför lunchen med landshövdingen.

Landshövdingen besökte Ragunda

HAMMARSTRAND (JT) Det var besök i Ragunda för landshövding Marita Ljung på sin Eriksgata på fredagen. Det hela inleddes på Hotell Hammarstrand där hon träffade representanter från näringsliv och försäkringsbolag. Först ut var LRF med Ulla Thalén som belyste problemen för lantbrukarna i dessa tider, med färre och färre mjölkbönder.

Publicerad Senast uppdaterad

Vilket Marita Ljung var den första hålla med om.

– Ja jag känner igen det här och jag förstår bekymret som det naturligtvis är i en bygd som Ragunda kommun som har en stor del av sina inkomster kopplade till dom gröna näringarna, jord och skogsbruket och ser en minskad lönsamhet genom högre energipriser, högre foder och så vidare.

– Jag är också oroad över situationen där vi har en livsmedelsförsörjning där vi kanske klarar 50 procent av det vi själva producerar, och ser nu problem med varuförsörjningskedjorna kopplat till Ukrainakrisen så jag delar deras oro att man behöver titta till lantbruket och ge dom rätt förutsättningar för att vara den livsmedelsförsörjare dom ska vara.

Få tillgång till alla artiklar på Jamtlandstidning.se

Som prenumerant får du obegränsad tillgång till e-tidningen samt nyheter om stort och smått som sker i din närhet.

Du får nyheter som berör dig och din vardag.

När du prenumererar stöder du också utvecklingen av vår tidning och gör att vi kan fortsätta att bevaka din bygd och se till att du nås av erbjudanden från dina lokala företag.

ack för att du prenumererar på Jämtlands Tidning.

Support

Behöver du hjälp att logga in?
Har du frågor?
Ring eller mejla oss så hjälper vi dig!
063-14 58 32
prenumeration@jamtlandstidning.se

Jämtlands Tidning Digital 1 mån

55 kr

Köp nu

24 timmar digitalt för 15 kr.

15 kr

Köp nu

Powered by Labrador CMS