Hunden Gaja hittade sitt föremål på frysboxen

Hundar på kurs i Hammarstrand

HALÅN (JT) I helgen hade Ragunda brukshundsklubb arrangerat en kurs i specialsök, för elva deltagare. Det hela inleddes på lördagen när man hade en tävling i sök på brandstationen i Hammarstrand under överinseende av kursledaren Eva-Karin Sjödin från Nordmaling som verkade nöjd med kursen.

Publicerad

– Det har varit jättetrevligt och det är andra gången som jag är inbjuden hit till brukshundsklubben, förra gången var i höstas då vi hade samma koncept med tävling ena dagen och sökkurs andra dagen. Nu liksom då trevliga människor och det har varit en givande kurs, tycker jag. 

Deltagarna har att föra sina hundar runt på sex olika stationer, vad har du för kriterier med stationerna ska det vara svårt eller lätt? 

– Jag tänkte med utgångspunkt från tävlingen i går på vad hundarna behövde träna på mer, då gjorde jag sex stationer där man får träna på de saker som man hade lite svårt för och det har överlag gått riktigt bra och både hundar och ägare ser glada ut, menade Eva-Karin. 

Få tillgång till alla artiklar på Jamtlandstidning.se

Som prenumerant får du obegränsad tillgång till e-tidningen samt nyheter om stort och smått som sker i din närhet.

Du får nyheter som berör dig och din vardag.

När du prenumererar stöder du också utvecklingen av vår tidning och gör att vi kan fortsätta att bevaka din bygd och se till att du nås av erbjudanden från dina lokala företag.

ack för att du prenumererar på Jämtlands Tidning.

Support

Behöver du hjälp att logga in?
Har du frågor?
Ring eller mejla oss så hjälper vi dig!
063-14 58 32
prenumeration@jamtlandstidning.se

Jämtlands Tidning Digital 1 mån

55 kr

Köp nu

24 timmar digitalt för 15 kr.

15 kr

Köp nu

Powered by Labrador CMS