Det kommer att dröja innan simhallen i Stugun kan öppna.
Det kommer att dröja innan simhallen i Stugun kan öppna.

Fortsatta bakslag – simhallen i Stugun stängd även under sportlovet

STUGUN (JT) Bakslagen vill aldrig ta slut. Simhallen i Stugun är fortsatt stängd. Ytterligare reparationsarbeten väntar under sportlovet.

Publicerad

Turerna har varit för många för att gå in på i detalj. Klart är i alla fall att renoveringen av simhallen har stött på otaliga bakslag. Så sent som i januari fylldes bassängen på med vatten och ett öppnande var bara dagar bort.

Då upptäcktes en ny skada. Sandfiltret som ska rena badvattnet hade ett stort läckage som behövde lagas.

Nu har nästan två månader gått och bassängen är fortfarande stängd.

När filtret skulle lagas upptäcktes nämligen skador på det kar som håller sanden. Ragunda kommun skriver på sin hemsida.

“Detta sandfilter håller lite mer än tre kubikmeter sand och behövde tömmas för att karet som håller sanden skulle kunna inspekteras. Vid inspektion hittades tre potentiella sprickor som skulle kunna leda till läckage”.

Karet kommer att lagas under sportlovet.

“Därefter kommer vi återfylla filtret med ny sand och påbörja en ny fyllning av bassängen”, skriver kommun men lämnar också en brasklapp:

“Vi kan inte garantera att ytterligare läckage inte kommer att uppstå när bassängen och utrustningen åter igen börjar fyllas och köras”.

Dessutom återstår en hel del arbeten med omklädningsrummet som hör till badhuset.

“Det är en större sak som fortfarande är i utredningsskedet. Vi har inkommande vatten som har gjort att kaklet har släppt i omklädningsrummet. Det är en ganska omfattande fuktskada och nu är frågan hur vi ska kunna åtgärda det här” har Olof Nyberg på samhällsbyggnadsavdelningen berättat för JT.

Dessutom måste kommunen åtgärda det gamla ventilationssystemet.

Powered by Labrador CMS