Anton Hammar (S) är nytt kommunalråd i Ragunda.

Dramat: Maud Herkules (M) vägrade lämna post i kommunstyrelsen

RAGUNDA (JT) Först det väntade. Anton Hammar (S) valdes till nytt kommunalråd i Ragunda. Betydligt mer märkligt: Maud Herkules (M) vägrade lämna sin post som vice ordförande i kommunstyrelsen. Då svarade majoriteten med att nominera Mikael Westin till andre vice ordförande, en post som normalt tillhör oppositionen. 

Publicerad Senast uppdaterad

Den nya majoriteten i Ragunda kommun innehar två tredjedelar av mandaten i fullmäktige, och hade på förhand kommit överens om att kommunalrådsposten skulle tillfalla Socialdemokraterna. Därför var det mer av formalia att Anton Hammar (S) valdes till nytt kommunalråd.

Dramat uppstod när det skulle väljas en ledamot till posten som andre vice ordförande i kommunstyrelsen (tillika oppositionsråd). Majoriteten föreslog då Mikael Westin (C) trots att han tillhör den styrande majoriteten. 

Anledningen, förklarade Jonas Andersson (S), var att oppositionspartierna inte hade kommit överens om vem som ska bli oppositionsråd. 

Få tillgång till alla artiklar på Jamtlandstidning.se

Som prenumerant får du obegränsad tillgång till e-tidningen samt nyheter om stort och smått som sker i din närhet.

Du får nyheter som berör dig och din vardag.

När du prenumererar stöder du också utvecklingen av vår tidning och gör att vi kan fortsätta att bevaka din bygd och se till att du nås av erbjudanden från dina lokala företag.

ack för att du prenumererar på Jämtlands Tidning.

Support

Behöver du hjälp att logga in?
Har du frågor?
Ring eller mejla oss så hjälper vi dig!
063-14 58 32
prenumeration@jamtlandstidning.se

Jämtlands Tidning Digital 1 mån

55 kr

Köp nu

24 timmar digitalt för 15 kr.

15 kr

Köp nu

Powered by Labrador CMS