Full aktivitet på niorna vid badet.

Äntligen – badet i Stugun öppnade efter tre år

STUGUN (JT) Efter att ha varit stängd i tre års tid är nu badet vid Hansåkersskolan i Stugun öppet igen. Men det gäller enbart för eleverna vid skolan, när det öppnas för allmänheten är ännu inte klart.

Publicerad

Per Clareus, gymnastiklärare vid skolan känner sig både lättad och glad att man nu är i gång.

– Ja, verkligen vi har väntat otroligt länge inte bara jag utan även min lärarkollega Sara Dahl som också jobbar med idrott vid skolan. Vi vet ju betydelsen av att kunna simma som är livsavgörande om man skulle hamna i en sådan situation, då är det ju viktigt att man både bygger på kontinuitet i simning och vid vattenvana. Nu när vi inte har kunnat bruka badet i nära tre år är det ju en rätt så stor undervisningsskuld som vi har, säger han och fortsätter:

– Våren 2022 löste vi det med att boka upp och hyra Brunflobadet dit vi tog merparten av skolans klasser på en heldag och där vi lade extra krut på avgångsklasserna där det gällde att säkra så att alla skulle få godkänt simprov med 200 meter. För utan det godkända provet får man inte slutbetyg i idrott.

Få tillgång till alla artiklar på Jamtlandstidning.se

Som prenumerant får du obegränsad tillgång till e-tidningen samt nyheter om stort och smått som sker i din närhet.

Du får nyheter som berör dig och din vardag.

När du prenumererar stöder du också utvecklingen av vår tidning och gör att vi kan fortsätta att bevaka din bygd och se till att du nås av erbjudanden från dina lokala företag.

ack för att du prenumererar på Jämtlands Tidning.

Support

Behöver du hjälp att logga in?
Har du frågor?
Ring eller mejla oss så hjälper vi dig!
063-14 58 32
prenumeration@jamtlandstidning.se

Jämtlands Tidning Digital 1 mån

55 kr

Köp nu

24 timmar digitalt för 15 kr.

15 kr

Köp nu

Powered by Labrador CMS