EXTRA: Fullt kaos utbröt i tingsrätten i Östersund i morse

Pappan till en flicka i en rättegång kastade en ung pojke i stengolvet och matade slag i ansiktet på honom.
– Jag trodde att han skulle slå ihjäl honom, säger mamman till pojken.

Publicerad
Den misshandlade pojken.
Den misshandlade pojken.

Ärendet som skulle inledas i tingsrätten i morse är av det känsligare slaget. En tjej som då ännu inte fyllt 15 år har haft sex med en 15-åring. Det är erkänt.

Omständigheter i övrigt, vad som egentligen hände för ett år sedan i Östra Jämtland skulle prövas i dag i tingsrätten. Pojken, ett vittne till honom och pojkens mamma kom tidigt till Östersund.

– Vi satt där 20 över åtta. Rättegången skulle börja klockan nio. Tjejen och pappan stod vi entren. Vi satt i soffan vid tingssal 1 och väntade. Tittade på skotrar och fick tiden att gå, berättar mamman till pojken som nu fyllt 16 år.

– Plötsligt hörde vi: ”Hej NN”. (16-åringens namn). Sedan tog han (pappan till flickan) tag i jackan på honom. Lyfte upp honom på raka armar och kastade honom i stengolvet. Sedan satt han och bara matade slag i ansiktet på honom, berättar mamman som försökte gå emellan och bryta. Men det lyckades inte förrän vakter kom på plats och fem poliser i en piketbuss.

– Jag trodde han skulle slå ihjäl honom. Pappan är två meter lång och muskelbyggare.

Det är inte första gången som familjen har behövt vara orolig för pappan till flickan. Mamman berättar om hur mannen åkt till skolan för att leta reda på sonen och att då rektorn och lärare hjälpts åt att få bort honom. Sonen lyckades undvika situationen då han blivit varnad i förväg av personer som visste att mannen var på väg.

– Vi gjorde anmälan då. Rektorn gjorde det också men det blev nerlagt, säger mamman som också försökt se till att mannen får kontaktförbud men det har inte heller genomförts.

Jämtlands Tidning har sökt tingsrättens vakter som suttit i möte efter händelsen. Men händelsen bekräftas av Karin Jonsson Rydh, tf lagman.

– Vi hade en Incident i morse innan en huvudförhandling. Polis kallades och kom väldigt snabbt. Sedan har vi överlämnat målet till polisen, säger hon.

Texten kommer att uppdateras

Powered by Labrador CMS