Ung Reporter

Video: The Wall uppfördes på Wargentin

ÖSTERSUND(JT) Estet Musik på Wargentinskolan har denna vecka spelat några uppsättningar av Pink Floyd's rockopera The Wall.

Publicerad Senast uppdaterad

Både för vissa klasser på Wargentinskolan på dagtid men också för allmänheten under två kvällar, med biljettförsäljning. Ett band av lärare och vissa elever kompade medan hela linjen körade, med undantag för vissa som fick vara solister på scen.

Det var länge sedan musiklinjen på Wargentinskolan i Östersund fick chansen att sätta upp någonting för allmänheten. De har kört en vårkonsert årligen väldigt länge, de kommer fortsätta med det också. Men coronaviruset har satt ett stopp för allt. Störst problem har det blivit för de som går i trean nu, som knappt har fått göra någonting.

Från vänster: Ingeborg Göransson, Ottilia Vejdeland och Hugo Silversnö.
Från vänster: Ingeborg Göransson, Ottilia Vejdeland och Hugo Silversnö.

I och med corona så har vi inte kunnat göra något sånt här innan, vi som går i trean har ju inte gjort någon än, vi skulle börja med något på våren i ettan men så kom coronan så blev det ingenting, säger Ottilia Vejdeland, elev i trean på musiklinjen.

Vi som snart slutar har ju ingen chans att göra nåt sånt här igen, säger Ingeborg Göransson, ännu en elev på Wargentinskolan.

The Wall är ett konceptalbum av det engelska rockbandet Pink Floyd, släppt trettionde november 1979. Albumet handlar om den härdade rockstjärnan Pink, på esternas konsert spelad av Hugo Silversnö. Hela föreställningen är mestadels musik, men mellan vissa låtar kommer någon elev upp och säger några repliker, de har även tagit in elever som spelar roller under låtarna.

Wargentins Musiklinje satte upp Pink Floyd’s The Wall.
Wargentins Musiklinje satte upp Pink Floyd’s The Wall.

Hela uppsättningen tar in väldigt mycket sceniskt från originaluppsättningen av The Wall som rockopera. Som till exempel att sätta ut svartklädda vakter med röda band på armarna vid ingången och runt omkring Storsjöteatern.

Det här är en idé som vi har hämtat från originaluppsättningen av Pink Floyd’s The Wall, där finns det väldigt mycket sceniskt som vi har hämtat lite idéer från. Dom här vakterna som ska vakta rockstjärnan Pink, som det handlar om, dom kommer därifrån, säger Agneta Borg, dirigent.

Varför the Wall?

Vi har gjort det här en gång tidigare och vi känner att det är ett väldigt bra verk, säger Agneta Borg.


Powered by Labrador CMS