Ganesh C. Basu är inspirerad av grottmålningar.

Uttrycksfullt glas och måleri på Galleri Renée

ÖSTERSUND (JT) Organiska former och grottmålningar hamnar i fokus på den nya utställningen med glaskonstnären Mikael Kenlind som samsas om utrymmet med Ganesh C. Basu och Puspita Rae.

Publicerad Senast uppdaterad

Många har säkert minnen av den slags dekorativa leksaker med hus och andra miljöer som höljdes i en kupa av plast eller glas. När man vände på dem frigjordes artificiell snö och hela landskapet förändrades till ett stämningsfyllt motiv. Om sådana hus kan flera av Mikael Kenlinds verk påminna, men andra är formade som människogestalter eller har mer allmänna organiska former.

Mikael Kenlind kunde inte vara med på vernissagen, men det kunde däremot Puspita Ray och Ganesh C. Basu, som båda är etablerade konstnärer från Indien men vistas i länet hos kollegan Ingrid Roth. Puspita målar blommor och berättar att hennes två månader i Jämtland har varit givande:

– Jag är inspirerad av naturen, för det mesta målar jag blommor men även träd och landskap. När jag kom till Sverige och särskilt här kring Östersund märkte jag hur färgerna förändras varje månad. Jag älskar att titta på detta och försöker måla av det. Naturen är väldigt vacker här och har alltid massor av färger som förändras. Jag målar det jag ser men förändrar formen lite, säger Puspita.

Få tillgång till alla artiklar på Jamtlandstidning.se

Som prenumerant får du obegränsad tillgång till e-tidningen samt nyheter om stort och smått som sker i din närhet.

Du får nyheter som berör dig och din vardag.

När du prenumererar stöder du också utvecklingen av vår tidning och gör att vi kan fortsätta att bevaka din bygd och se till att du nås av erbjudanden från dina lokala företag.

ack för att du prenumererar på Jämtlands Tidning.

Support

Behöver du hjälp att logga in?
Har du frågor?
Ring eller mejla oss så hjälper vi dig!
063-14 58 32
prenumeration@jamtlandstidning.se

Jämtlands Tidning Digital 1 mån

55 kr

Köp nu

24 timmar digitalt för 15 kr.

15 kr

Köp nu

Powered by Labrador CMS