Ung Reporter

Boy With Apple är fyra personer från Göteborg som spelar Shoegaze.
Boy With Apple är fyra personer från Göteborg som spelar Shoegaze.

Ung arrangörsförening fixar konsert på Tingshuset

ÖSTERSUND (JT) På Östersunds kanske mest klassiska scen, Gamla Tingshuset, vankas det på lördag den 22 April konsert. Den nystartade arrangörsföreningen KF Rut & Knut drar upp indiebanden Boy With Apple och Dixies List för en högljudd och dansbar konsert.

Publicerad

Kulturföreningen Rut & Knut är återstarten av en förening som hette Kreativ Explosion som varit vilande de senaste åren, men som sedan början av 2010-talet arrangerat flertalet konserter med band som till exempel Tribe Friday och Hårdgnissel.

– Det känns kul att få ta över den här föreningen, det görs för få arr för unga, vi har varken råd med, kan gå på eller är intresserade i den mesta livemusiken här i stan, säger Julia Lilja Agerberg, ordförande i KF Rut & Knut.

Julia Lilja Agerberg är en av arrangörerna i Kulturföreningen Rut & Knut.
Julia Lilja Agerberg är en av arrangörerna i Kulturföreningen Rut & Knut.

Nu har den startats upp igen med nytt band av tre ungdomar, alla födda 2005. Med tanken att se till att musik som spelas av unga, som unga lyssnar på, ska spela i Östersund för en publik som inte behöver betala några stora pengar.

Med stöttning från kommunen, regionen och riksorganisationen kontaktnätet kommer KF Rut & Knut att ligga bakom flera konserter under en kommande framtid.

Detta är föreningens tredje arrangemang, första var en konsert i september förra året med fyra lokala akter, där Gamla Tingshuset fylldes för första gången sedan 2015. Då Amason stod på scen. Därefter spelade Stockholmsbandet Diskopunk, som just nu turnerar ute i Europa, ett energiskt gig med punkbandet Bratland från Åre som förband.

22 April är datumet för årets första KF Rut & Knuts arr.

Boy With Apple är ett band på fyra personer från Göteborg. De spelar Shoegaze och drömpop och gjorde sitt första släpp i början av 2020. En EP titulerad “Make me feel needed / Living space”.

Dixies List är en energisk Stockholmstrio som spelar indierock.
Dixies List är en energisk Stockholmstrio som spelar indierock.

Dixies List är en Stockholmstrio som spelar energisk indiepop inspirerat av 60- och 70- talen men också band som Stereo Total och The Killers. De har varit runt och spelat i södra Sverige sedan innan första släppet 2020.

19:30 på Lördag öppnar dörrarna till Gamla Tingshuset för en kväll för alla musikälskare.

Powered by Labrador CMS